Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Trump sööstis Hiina telefonitootjale appi

Hiina telefonitootja ZTE  Foto: AFP/Scanpix

USA ja Hiina telefonidiplomaatias vallutati nädalavahetusel uus mäetipp, kui president Donald Trump nõustus Hiina ametikaaslase Xi Jinpingi palvel survestama kaubandusministeeriumit lõdvendama Hiina telefonitootja ZTE sanktsioone.

„Mina ja Hiina president töötame selle nimel, et aidata suur telefonitootja ZTE kiirelt tagasi turule. Hiinas sattus ohtu liiga palju töökohti. Kaubandusministeeriumil on palutud see asi korda ajada,“ teatas Donald Trump pühapäeval sotsiaalmeedia vahendusel, hämmastades sellega nii protektsionistliku „Ameerika esmajoones“ lipukirja järgi hääletanud kodanikke kui kaubandusministeeriumit ennast.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum