Kristjan Pruul • 14. mai 2018 kell 9:15
Uudised
Ainult tellijale

Trump sööstis Hiina telefonitootjale appi

Hiina telefonitootja ZTE  Foto: AFP/Scanpix

USA ja Hiina telefonidiplomaatias vallutati nädalavahetusel uus mäetipp, kui president Donald Trump nõustus Hiina ametikaaslase Xi Jinpingi palvel survestama kaubandusministeeriumit lõdvendama Hiina telefonitootja ZTE sanktsioone.

„Mina ja Hiina president töötame selle nimel, et aidata suur telefonitootja ZTE kiirelt tagasi turule. Hiinas sattus ohtu liiga palju töökohti. Kaubandusministeeriumil on palutud see asi korda ajada,“ teatas Donald Trump pühapäeval sotsiaalmeedia vahendusel, hämmastades sellega nii protektsionistliku „Ameerika esmajoones“ lipukirja järgi hääletanud kodanikke kui kaubandusministeeriumit ennast.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum