Itaalia ütleb Kanada kaubandusleppele ei

15. juuni 2018, 10:53
Kanada peaministrit Justin Trudeaud järjekordne tagasilöök vabakaubanduslepete vallas vaevalt et rõõmustab
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180615/NEWS/180619760/AR/0/AR-180619760.jpg

Itaalia uus valitsus ei kavatse oma valitsusperioodil sõlmida enam ühtegi vabakaubanduslepet ega soovi ratifitseerida isegi Kanadaga septembris sõlmitud lepet CETA.

Paremäärmusliku Liiga liige ja põllumajandusminister Gian Marco Centinaio teatas täna, et valitsus esitab parlamendile ettepaneku jätta CETA ratifitseerimata, vahendab Itaalia ärileht Il Sole 24 Ore.

Parlamendis on ettepanekule tema sõnul lai toetus, sarnased meeleolud valitsevat ka Euroopas. "Me ei räägi Liiga suveräänsust taotlevast poliitikast, vaid kõhklustest, mida jagavad paljud meie Euroopa kolleegid," ütles ta.

 

Kanada-ELi vabakaubanduslepe CETA sõlmiti septembris ning selle peavad ratifitseerima kõik liikmesriigid. Praegu on see heaks kiidetud vaid 11 liikmesriigis: Taanis, Lätis, Eestis, Leedus, Maltal, Hispaanias, Portugalis, Horvaatias, Tšehhi vabariigis, Austrias ja Soomes.

Itaalia põllumajanduse ja toidutööstuse ettevõtjad tervitasid valitsuse suunamuutust, sest peavad lepet Kanadaga Itaalia tootjatele kahjulikuks. Põllumajanduskoja Coldiretti juht Roberto Moncalvo on süüdistanud Euroopa Liitu selles, et CETA abiga "legitimiseeritakse toiduainetetööstuse piraatlus," vihjates sellele, et Itaalia piirkondlikud toiduained ei ole leppes piisavalt tugevalt kaitstud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. June 2018, 11:04

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing