• Jaga lugu:

  Sõerd: paremini rahastatud perearstid lahendavad erakorralise meditsiini probleemid

  Riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimees Aivar SõerdFoto: Andres Haabu

  Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon esitas täna ettepanekud tervise- ja tööministrile riigikontrolli kontrolliaruandes „Erakorraline meditsiin“ esitatud probleemide kohta. Erikomisjoni esimehe ja Reformierakonna saadiku Aivar Sõerdi hinnangul peavad perearstid tagama, et nende nimistu patsiendid ei koorma EMO järjekordi ja eesmärgi täitmist võiks toetada parem rahastamine.

  Sõerdi sõnul tuleb luua rahastamissüsteemi kaudu perearstidele ajend tegutseda selle nimel, et nimistu patsiendid pöörduksid kergemate terviseprobleemidega ennekõike perearsti poole.
  „Kasutusele tuleb võtta ka mentorlussüsteem, et aidata järele perearstipraksiseid, kes on saanud kehvema kvaliteedihinnangu. Seejuures tuleks kohustada kõiki perearste osalema kvaliteedijuhtimissüsteemi rakendamise hindamises, et saada terviklik ülevaade kõikide perearstide tasemest ja puudujääkidest,“ ütles Sõerd.
  "Näiteks tuleks välja töötada haiglateülene digiregistratuur ning luua süsteem, mille kaudu saaks perearst teada, kes tema nimistu patsientidest on pöördunud EMOsse või kiirabisse,“ märkis erikomisjoni esimees. Sõerdi sõnul oleks tarvis ka infovahetuskeskkonda, kus reaalajas oleks võimalik jälgida meditsiinitöötajate sissekandeid patsiendi diagnoosimisel ja ravis.
  „Lisaks märkisime oma ettepanekutes, et loodavate perearstikeskuste vastuvõtuaega peaks tööpäevadel ja võimalusel ka nädalavahetusel pikendama ning tuleks teha analüüse ravijärjekordade pikkuse ja visiiditasu kohta,“ tõi Sõerd välja.
  Erikomisjon arutas 12. novembril toimunud avalikul istungil koos asjaomaste organisatsioonide esindajatega riigikontrolli kontrolliaruannet erakorralisest meditsiinist ning selle tulemusel otsustati esitada koostöös riigikontrolliga tervise- ja tööministrile oma ettepanekud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.