Katariina Krjutškova • 24. aprill kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

“Uusi kuritegusid saab jätkata kodust lahkumata”

Kohus jättis kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistuse saanud Hubert Hirve (vasakul), Pavel Gammeri (paremal) ja samasse ühendusse kuulunud finantsjuhi Ardo Vilbre (keskel) vahi alla, sest praegune aeg vaid soosib kuritegusid, mille pärast nad süüpingis istuvad.   Foto: Liis Treimann

Niinimetatud sajandi maffiaprotsessi kohtunik Elina Elkind viitas kohtumääruses, et eriolukorra piirangutest tingitud majandusraskused võivad soodustada majanduskuritegusid. See oli üks põhjus, miks hotelli- ja restoraniärimehed Hubert Hirv ja Pavel Gammer jäid vahi alla.

Majandussurutisest tingitud kuritegude kasvu pelgavad ka justiitsminiteerium, riigiprokuratuur ja politsei. Esimesed märgid on juba olemas, ent näiteks pankrotikuritegude kõrghooaeg võib saabuda alles aasta teises pooles.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum