Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miks ma ei taha, et sa kodus töötad?

  KontorisFoto: Panthermedia

  Miks ma ei taha, et sa kodus töötad? Miks ma ei lase sinul endal otsustada, millal ja kus sa oma tööd teed? Brandemi asutaja ja tegevjuht Paavo Heil toob välja peamised hirmud, mis takistavad ettevõtetes tootlikkust suurenemast.

  Esiteks, mul puudub võimalus kontrollida, kuidas sa oma tööd kodus teed, sest meil ei ole sinu töö eesmärgid väga täpselt kokku lepitud ja nii ei saa ma aru, kas oled tööd teinud või mitte.
  Ma ei tea, kui pühendunud sa meie organisatsiooni eesmärkide saavutamisele oled. Ja selle tõttu puudub mul igasugune kindlustunne, et sa ikka hakkad igal hommikul tegema neid tegevusi, mida on vaja teha, et eesmärgid saaksid täidetud.
  Kui sind kontoris pole, siis ma ei tea, kas ma saan su kätte, kui mul on sinult midagi kiiresti vaja.
  Kui sina töötad kodus, aga osa töötajaid ei saa kodus töötada (nende töö iseloomu pärast), pean mina hakkama teistele selgitama, et miks me kõiki võrdselt ei kohtle.
  Muljest mulle piisab
  Ma ei tunne sind nii hästi ja seetõttu ei tea, kas sa suudad ennast distsiplineerida igapäevaseid töid ära tegema. Kui sa tuled kontorisse, siis mul jääb vähemalt mulje, et sa hakkad tööd tegema.
  Kuidas ma sinu arvates hoian seda ühise meeskonna tunnet, kui kõik on kuskil eemal? Ma peaksin siis ju hakkama pingutama, et kõiki kaugtöötajaid organisatsiooni tegemistesse rohkem kaasata. Ma peaksin palju rohkem suhtlema kõigi töötajatega personaalselt, sest koos veedetud aega jääb vähemaks. Mul ei ole seda aega kuskilt võtta!
  Kuule, ma ju vastutan!
  Kas sa tead, mida Eesti seadused nõuavad? Seda, et mina tööandjana vastutan selle eest, et sa kasutad ohutuid töövahendeid ja töövõtteid. Ma peaksin sulle siis koju komplekti ergonoomilist mööblit ja suure ekraani ostma. Pealegi peaksin ma saama kontrollida, kas sinu kodukontor vastab kõikidele nõuetele.
  Siis kui kõik võivad minna ja tulla, millal tahavad, peaksime me palju rohkem korraldama ühiseid koosviibimisi. See kõik ju maksab raha. Ma ei tea, kas selline paindlik töökorraldus tooks üldse rohkem raha sisse, kui kõik need lisakulud arvesse võtta.
  Ma ei taha, et sa töötaksid mujal kui kontoris, sest siis mul ei oleks tunnet, asjad on minu kontrolli all.
  Ei taha ka selle pärast, et ma ei ole suutnud luua sellist töökeskkonda, kuhu sa mitte ei pea tulema, vaid sa ise tahaksid tulla.
  Ning ka sellepärast, et mulle ei ole veel kohale jõudnud, et töötajate ootused tööle ja juhtidele on jäädavalt muutunud.
  Olen mugavustsoonis
  Jah, ma ju näen, et mul ei ole enam ammu võimalik endale kõige andekamaid töötajaid valida. Mul ei ole üldse võimalik sobivaid töötajaid valida. Aga seda ma veel päris hästi ei taju, kui palju ma suurendaksin oma konkurentiseeliseid tööjõuturul, kui ma looksin olukorra, kus töötajad saavad ja tahavad ise otsustada, kuidas nad oma tööd teevad. Ma ei taju ka seda, kui palju oleks meie tööjõukulude tootlikkus sellises olukorras suurem.
  Ma ei lase sul endal otsustada, kus ja millal sa oma tööd teed, sest ma olen oma mugavustsooni kinni jäänud. Mis sellest, et meie kasum on pisut kahanenud, aga sellegipoolest ju korralik kopikas jookseb. Kui ma nüüd asjad oma kontrolli alt lahti lasen, siis keegi ei tea, mis selle lõpptulemus on. Palju lihtsam on kirjutada Äripäevas, miks ma ei taha, et sa kodus töötaksid, ning seda, et häid töötajaid on võimatu leida.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Rappida saanud idud pakuvad nüüd ostukohti
Idumajandus on seni olnud tänavu üks kriisikindlamaid ja rohkem majanduskasvu panustanud sektoreid. Ometi on valdkond saanud varaklassidest kõige rohkem investorite käest tümitada ja hinnatasemed on kõige rohkem alla tulnud. Nii ka Funderbeamis.
Idumajandus on seni olnud tänavu üks kriisikindlamaid ja rohkem majanduskasvu panustanud sektoreid. Ometi on valdkond saanud varaklassidest kõige rohkem investorite käest tümitada ja hinnatasemed on kõige rohkem alla tulnud. Nii ka Funderbeamis.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Pevkur tahab ajateenijatele kodulaenu intresside hüvitamist
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.

Olulisemad lood

Novembris inflatsioon aeglustus Euroalas aeglustus inflatsioon 10 protsendile
Hinnatõus novembris püsis kõrgemal 20%, kuid oli pisut madalam kui oktoobris. Kuine hinnalangus pöördus aga uuesti tõusule.
Hinnatõus novembris püsis kõrgemal 20%, kuid oli pisut madalam kui oktoobris. Kuine hinnalangus pöördus aga uuesti tõusule.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.