• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankrotijutust lisareisideni

  Alles mõni kuu tagasi oli laevaettevõte Väinamere Liinid enda teatel kohe-kohe pankrotti minemas, kui riik rohkem dotatsiooni ei maksa. Täpsemalt siis rohkem lisareise Virtsu ja Kuivastu vahele sõitma ei telli.

  Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts lõi käepärast olevad arvud, plussid ja miinused paberil kokku ning lükkas ettepaneku tagasi. Hakates kõva häälega hoopis sellest rääkima, kas mitte riik ise ei peaks asuma mandri ja saarte vahel praamiliiklust korraldama.
  Sellisest jutust on aga Väinamere Liinidele kahtlemata vähe abi, eriti kui suured laenud ja liisingud ootavad maksmist . Nõnda siis otsustatigi hoopis omal riisikol n-ö kommertsliinid käima panna ning sõidugraafik võimalikult tihedana hoida. On see nüüd miskitpidi ennetavaks sammuks, raha kokkusaamise pisimategi võimaluste ärakasutamise või millegi muuna mõeldud, polegi oluline. Tähtis on see, et kui tahta, siis saab hakkama küll.
  Igatahes on seda ühendust kasutavatel ettevõtjatel ja muidu reisijatel praegu põhjust pöidlad peos hoida, et jää neist vetest võimalikult kaua eemal püsiks. Seni on laevafirma hinnangul vähemasti lootust, et piletitulu ületab kütusekulu ning kommertsliinid tihendavad tõhusalt n-ö riiklikku graafikut.
  Autor: Peep Talimaa, Peep Talimaa
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.