Fondi kogumine ei asenda lapsi

19. aprill 2014, 08:55

Kui rääkida erinevatest pensionisammastest või hinnata hiljuti Äripäevas tehtud ettepanekut sisse seada eraldi ettevõttepension, siis mina mingitesse fondidesse ei usu, tunnistab ASi Ilves-Extra omanik ja juht Arvo Kivikas.

Uus põlvkond pole nii äpu, et ei suudaks kõikvõimalikke kogumisfonde neutraliseerida – kas siis inflatsiooni või veel radikaalsemalt näiteks rahareformi abil, nagu meie põlvkond eelmistele n-ö ära tegi.

Töisest tegevusest tulenev lisandväärtus kulub praegustele töötegijatele endilegi ära, selle asemel et seda fondide toel pensionäridele suures mahus laiali jagada.

Mina ise olen seitsme lapse isana ja kaheksakordse vanaisana kindlalt seda meelt, et laste muretsemisele pole ühtegi mõistlikku alternatiivi ning fondidesse kogumine on vaid asendustegevus. Pange rahapakk sohu mätta peale ja vaadake, mis toimub! Kas see kasvab suuremaks või läheb paksemaks?

Ilma uue arvuka ja tegusa põlvkonnata pole mitte kuidagi võimalik saavutada, et raha kasutades sellest uut raha juurde tekib. Nii, et seda jätkub nii tegijatele endile kui ka abivajajatele, teiste seas siis ka pensionäridele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. April 2014, 14:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing