Mait Kraun • 12. juuli 2016 kell 13:15

JPMorgan tõstab 18 000 töötaja palka

Foto: EPA

JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon ütles täna, et investeerimispank plaanib tõsta tuhandete töötajate palku, vahendab MarketWatch.

Dimon tahab sellega vähendada stagnatsiooni ning sissetulekute ebavõrdsust, mis tema sõnul takistab majandusliku edu saavutamist.

Dimon ütles, et ühiskonnas on probleeme, mille tõttu elab uus põlvkond halvemini kui vana. Need on napp haridus, väljaõpe ja oskuste väljaarendamine. Suur osa inimestest ei tunne seega majanduskasvu mõju.

„Liiga palju on selliseid inimesi, kes ei saa õiglast võimalust edasi areneda,“ kirjutas Dimon. „Me peame leidma viise, kuidas neid majanduslikult aidata. Selles peavad rolli mängima nii ettevõtted, valitsus kui ka mittetulundusorganisatsioonid.“

Järgmise kolme aasta jooksul tõstab JPMorgan palka 18 000 madalapalgalisel töötajal, kes teenivad praegu 10,15 dollarit tunnis. Tunnitasu plaanitakse tõsta 12-16,50 dollarini tunnis. Miinimumpalk on USAs 7,25 dollarit tunnis.

Hetkel kuum