• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV Group näitas tugevaid tulemusi

  LHV Groupi juht Erkki Raasuke ja panga juht Erki Kilu.Foto: Andres Haabu

  Mais börsil debüteerinud AS LHV Group kasvatas teises kvartalis märgatavalt kasumit, samuti kasvatati laenuportfelli ning hoiuste ja panga poolt juhitud fondide mahtu.

  LHV Group teenis teises kvartalis konsolideeritult 4,9 miljonit eurot kasumit: pank teenis sellest 3,5 miljonit eurot, varahaldus 1,6 miljonit eurot ja Leedu äriüksus 0,3 miljonit eurot. Kasumit suurendas baasärile lisaks panga teenitud erakorraline tulu mahus 0,9 miljonit eurot, teatas ettevõte kvartaliaruandes.
  Teises kvartalis teenis LHV Group 1,4 miljonit eurot rohkem kasumit kui esimeses kvartalis ja 1,9 miljonit eurot rohkem, kui teises kvartalis aasta tagasi. LHV aktsionäridele kuuluva omakapitali tootlus oli teises kvartalis 22%.
  Grupi konsolideeritud laenud kasvasid läinud kvartalis 37 miljonit eurot (+9%; +22 miljonit eurot I kvartalis) 465 miljoni euroni ja konsolideeritud hoiused kasvasid 27 miljonit eurot (+4%; +28 miljonit eurot I kvartalis) 682 miljoni euroni.
  LHV juhitud fondide maht kasvas kvartaliga 294 miljonit eurot (+49%; +27 miljonit eurot I kvartalis) 891 miljoni euroni ja see sisaldab teise kvartali jooksul lõpule viidud tehingut, mille käigus Varahaldus omandas 100% AS Danske Capital aktsiatest.
  LHV Groupi esimese kuue kuu konsolideeritud kasum oli 8,4 miljonit eurot: pank teenis sellest 6,4 miljonit eurot, varahaldus 2,2 miljonit eurot ja Leedu äriüksus 0,6 miljonit eurot. Poolaasta kasum on 0,2 miljonit eurot rohkem kui eelmisel aastal. 2015. aasta esimene kvartal sisaldas panga teatel Soome äri müügi erakorralist tulu.
  LHV Groupi juhi Erkki Raasukese hinnangul on LHV aasta esimene pool hästi õnnestunud. „Panga tugevat aasta esimest poolt on vedanud laenutoodete intressitulud ja stabiilsena püsinud krediidikvaliteet,“ märkis ta kvartaliaruandes. „Uute klientide voog on püsinud tugevana ja iga kuuga võidab Pank juurde 2500-3000 uut jaeklienti. Kokku on meie pangaklientide arv jõudnud 96 000ni. Samas tuleb ka mainida, et tunneme selgelt intressikeskkonna mõju ja likviidsusvaru hoidmine muutub pangale järjest kulukamaks.“
  LHV aruanded on saadaval siin.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Hiina keelas kõik tehingud krüptorahaga
Hiina keelas kõik krüptorahaga tehtavad tehingud ning teatas, et peatab kogu illegaalse krüptorahade kaevandamise, mis on seni riigi valitsuse suurim löök enam kui triljoni dollari suurusele sektorile, vahendab Bloomberg.
Hiina keelas kõik krüptorahaga tehtavad tehingud ning teatas, et peatab kogu illegaalse krüptorahade kaevandamise, mis on seni riigi valitsuse suurim löök enam kui triljoni dollari suurusele sektorile, vahendab Bloomberg.
Soome ekspeaminister saab prisket tasu Venemaa riiklikult pangalt
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.