Pille Ivask • 17. august 2016 kell 5:44

Apple rajab Hiinasse uurimiskeskuse

Apple  Foto: epa

Kuigi Apple’il ei lähe Hiinas just kõige paremini, on ettevõte otsustanud oma investeeringuid riiki suurendada.

Selgub, et Apple plaanib Hiinasse ehitada oma Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna esimese uurimis- ja arenduskeskuse. Apple’i juhi Tim Cooki andmeil peaks keskus valmima selle aasta lõpuks. Selgub, et üksnes Apple pole huvitatud Hiinasse investeerimisest: varem oli taolise ettepaneku õunafirmale teinud Hiina tööstuse ja tehnoloogiasektori üks ametnikke, kes leidis, et ettevõte võiks rohkem oma raha Hiinasse suunata.

Apple pole seni meediale uurimiskeskuse küsimuse osas kommentaare jaganud.

Äripäev on varem kirjutanud, et Apple’il, nagu ka paljudel teistel suurtel välismaistel ettevõtetel, pole eriti lihtne Hiinas tegutseda. Samas on Hiina näol tegu areneva ja atraktiivse turuga, kust lahkumine või sealt kaarega mööda minemine oleks suur kaotus eeskätt potentsiaalsete tarbijate osas.

Hetkel kuum