• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Goldman: kulla hinnalangus pakub peagi ostuvõimalust

  Kuld.Foto: EPA

  Investeerimispank Goldman Sachs ütles, et kulla edasine hinnalangus võib tekitada turul hea ostukoha, vahendab Bloomberg.

  Goldman on kulla osas üldiselt negatiivselt meelestatud, aga müügisurve jätkumisel võib tekkida hea ostukoht, ütlesid analüütikud eesotsas Jeffrey Currie ja Max Laytoniga. Täna kauples untsihind 1253 dollaril. See nädal on kollase metalli jaoks olnud kahe aasta halvim.
  Kullal läks aasta esimeses pooles väga hästi ja hinnad tõusid üle 25 protsendi. Nüüd on USA majandusandmed hakanud paranema, mis on suurendanud tõenäosust, et Föderaalreserv intresse tõstab. See on tugevnema pannud ka dollari, mis ei mõju kullale sugugi hästi.
  „Kui kulla hind langeb 1250 dollarist märkimisväärselt madalamale, siis me arvame, et tekib hea ostukoht, sest maailmamajandusega seotud riskid pole kuhugi kadunud ning keskpankade tööriistakast on peaaegu tühi,“ kirjutasid Currie ja Layton täna avaldatud raportis.
  Goldman prognoosib, et aasta lõpuks maksab unts 1280 dollarit. Samas nentis pank, et seda hinnasihti võidakse lähitulevikus alandada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Advokaadibüroode TOPi võitja: võidu toob oskus muuta vajadusel kiiresti fookust
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.