Goldman: kulla hinnalangus pakub peagi ostuvõimalust

07. oktoober 2016, 22:33
Kuld.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161007/BORS/161009764/AR/0/AR-161009764.jpg

Investeerimispank Goldman Sachs ütles, et kulla edasine hinnalangus võib tekitada turul hea ostukoha, vahendab Bloomberg.

Goldman on kulla osas üldiselt negatiivselt meelestatud, aga müügisurve jätkumisel võib tekkida hea ostukoht, ütlesid analüütikud eesotsas Jeffrey Currie ja Max Laytoniga. Täna kauples untsihind 1253 dollaril. See nädal on kollase metalli jaoks olnud kahe aasta halvim.

Kullal läks aasta esimeses pooles väga hästi ja hinnad tõusid üle 25 protsendi. Nüüd on USA majandusandmed hakanud paranema, mis on suurendanud tõenäosust, et Föderaalreserv intresse tõstab. See on tugevnema pannud ka dollari, mis ei mõju kullale sugugi hästi.

„Kui kulla hind langeb 1250 dollarist märkimisväärselt madalamale, siis me arvame, et tekib hea ostukoht, sest maailmamajandusega seotud riskid pole kuhugi kadunud ning keskpankade tööriistakast on peaaegu tühi,“ kirjutasid Currie ja Layton täna avaldatud raportis.

Goldman prognoosib, et aasta lõpuks maksab unts 1280 dollarit. Samas nentis pank, et seda hinnasihti võidakse lähitulevikus alandada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2016, 22:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing