Mait Kraun • 7. oktoober 2016 kell 19:33

Goldman: kulla hinnalangus pakub peagi ostuvõimalust

Kuld.  Foto: EPA

Investeerimispank Goldman Sachs ütles, et kulla edasine hinnalangus võib tekitada turul hea ostukoha, vahendab Bloomberg.

Goldman on kulla osas üldiselt negatiivselt meelestatud, aga müügisurve jätkumisel võib tekkida hea ostukoht, ütlesid analüütikud eesotsas Jeffrey Currie ja Max Laytoniga. Täna kauples untsihind 1253 dollaril. See nädal on kollase metalli jaoks olnud kahe aasta halvim.

Kullal läks aasta esimeses pooles väga hästi ja hinnad tõusid üle 25 protsendi. Nüüd on USA majandusandmed hakanud paranema, mis on suurendanud tõenäosust, et Föderaalreserv intresse tõstab. See on tugevnema pannud ka dollari, mis ei mõju kullale sugugi hästi.

„Kui kulla hind langeb 1250 dollarist märkimisväärselt madalamale, siis me arvame, et tekib hea ostukoht, sest maailmamajandusega seotud riskid pole kuhugi kadunud ning keskpankade tööriistakast on peaaegu tühi,“ kirjutasid Currie ja Layton täna avaldatud raportis.

Goldman prognoosib, et aasta lõpuks maksab unts 1280 dollarit. Samas nentis pank, et seda hinnasihti võidakse lähitulevikus alandada.

Hetkel kuum