• Jaga lugu:

  Börs: nafta kukutas turge

  New Yorki börsFoto: EPA

  USA turud olid täna peamiselt languses. Kasumiraportite hooaeg on täies hoos ning üsna head majandusandmed toetsid finantssektorit, kuid naftahinna langus süvenes veelgi.

  Dow Jones oli täna USA peamisest indeksitest ainsana tõusuteel. Indeksi edukaimaks ettevõtteks oli Boeing, suurimaks kukkujaks aga Apple. S&P 500 halvima käekäiguga sektoriks oli täna kinnisvara, mis kukkus 1,32%, edukaimaks sektoriks aga finants- ja tööstussektorid. Nasdaqit mõjutas enim Apple’i 2,7% langus.
  USA toornafta hind kukkus 1,56% ning barreli hinnaks kujunes 49,18 dollarit.
  Majandusuudiste poole pealt kasvas USA-s uute kodude müük septembris 3,1% ning laenuavalduse hulk kukkus eelmisel nädalal hoolimata madalatest intressikuludest 4,1%.
  Apple teatas oodatust paremast kvartalikasumist. Ettevõtte müügitulemused aga jäid analüütikute ootustele pisut alla, olles juba kolmandat järjestikkust kvartalit aasta lõikes languses. Apple’i sularahahulk ületas rekordilise 238 miljardi dollari piiri.
  “See tundus olevat edukas kvartal, kuid kahtlemata oli seal midagi, mis investoritele ei meeldinud, näiteks Hiina tulemuste langus,” kommenteeris Gullane Capital Partnersi juhtivpartner Trip Miller. Tema sõnul loodab ta ettevõtte investorina näha Apple’t oma müügitulu voogu mitmekesistamas.
  Boeing ja Coca-Cola, avaldasid kvartaliraportid, mis ületasid nii kasumi kui müügitulu prognoose.
  Detsembri kullafutuurid kukkusid 7 dollarit ning untsi hinnaks kujunes 1266,60 dollarit.
  Dow Jones tegi 0,13% kasvu ning sulgus 18192,66 punktil. S&P 500 kukkus 0,17% ning lõpetas päeva 2139,43 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 0,63% langusega 5250,27 punktil.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Neste aktsia sööstis tulemuste peale langusse
Neste aktsia sööstis Helsingi börsil hommikul ligi 10protsendisesse langusesse pärast oodatust nõrgemate kvartalitulemuste avaldamist, aga kosus sellest veidi ja praegu saab langust mõõta 5 protsendiga.
Neste aktsia sööstis Helsingi börsil hommikul ligi 10protsendisesse langusesse pärast oodatust nõrgemate kvartalitulemuste avaldamist, aga kosus sellest veidi ja praegu saab langust mõõta 5 protsendiga.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.