Mait Kraun • 21 veebruar 2017

Swedbank andis Nordeconile ostusoovituse

Nordecon.  Foto: Raul Mee

Swedbank tõstis ehitusfirma Nordeconi aktsia hinnasihti ja andis sellele ostusoovituse, selgub panga uuest raportist.

Nordeconi neljanda kvartali kulumieelne kasum (EBITDA) jäi meie ootustele 0,2 miljoniga alla, aga käive ületas prognoosi 8 miljoniga,“ kirjutas Swedbank oma raportis. „Kortermajade äri müügitulu oli kokku 15 miljonit eurot, mis oli kõigi aegade suurim ning ületas märkimisväärselt meie prognoose.“

Eesti ehitussektori kasumlikkus on jätkuvalt problemaatiline, sest konkurents on suur, kirjutas pank. „Selleks, et käibeprognoose täita, peavad ettevõtted vähendama oma kasumiootusi. Seetõttu vähenes ka Nordeconi kasumimarginaal 4,8 protsendile ja aastane maginaal kukkus 6,0 protsendile.“

Swedbank prognoosib, et Nordeconi kasumimarginaal peaks 2017. aastal tõusma 6,7 protsendile, mis aitab ettevõtte tulemusi parandada. Puhasrentaablus peaks tänu sellele tõusma 3 protsendile, mis on ka ettevõtte eesmärk. 2016. aastal oli puhasrentaablus 2,3 protsenti.

„Me arvame, et Nordeconi tulemused peaksid raskeks kujunenud 2016. aastaga võrreldes paranema (sarnaselt Merkoga). Keskkond peaks paranema ning marginaalid veidi tõusma,“ kirjutas Swedbank.

Nordeconi aktsia on konkurentidega võrreldes alahinnatud, arvavad panga analüütikud. „Seetõttu tõstame oma hinnasihti 1,45 eurole (varem oli hinnasiht 1,35 eurot) ning anname aktsiale ostusoovituse.“

Hetkel kuum