Pille Ivask • 30. märts 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: USA majandustulemused päästsid päeva

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA börs sulgus täna rohelises, kuna USA majanduse neljanda kvartali tulemused olid oodatust paremad.

Nasdaq Composite sulgus täna 17 punkti ehk 0,3% võrra kõrgemal, 5914 punktil ehk kõigi aegade tipus. Tegu on esimese rekordiga alates 1. märtsist.

S&P 500 indeks edenes 7 punkti ehk 0,3% võrra, 2368 punktini, tõusu vedas peamiselt finantssektor.

Dow Jones tõusis pea 70 punkti ehk samuti 0,3% jagu, 20 728 punktini. Kasvu vedas sedapuhku Exxon Mobil, mille aktsia hind tõusis 1,9% jagu. Energiasektorile tervikuna oli tänane päev üsna hea, kuna WTI toornafta barreli hind tõusis üle 50 dollari ning see ergutas investoreid naftafirmade aktsiaid ostma.

Peamiselt tõusis USA börs aga seetõttu, et neljanda kvartali korrigeeritud majandustulemused olid oodatust paremad. Neljandas kvartalis kasvas USA majandus 2,1% võrra, mis on 0,2% võrra rohkem kui algselt teatatud.

Nafta hind tõusis täna kolme nädala tippu, kuna Kuveidi naftakohtumine andis optimismi, et OPECi lepe pikeneb ning nafta hind võib seega tõusma hakata. Brenti toornaftabarrel maksab praegu 52,91 dollarit. WTI toornafta ületas samuti 50 dollari piiri ja maksab 50,35 dollarit.

Kulla hind kukkus täna 0,9% võrra ning sulgus päeva kokkuvõttes 1248 dollaril untsist. 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt