Pille Ivask • 10. mai 2017 kell 12:00

Snapi ootab tõehetk

Snapchati omanikfirma Snap on New Yorgi börsil  Foto: EPA

Snapchati looja Snap avaldab täna pärast USA börsi sulgumist oma kvartalitulemused ning analüütikud midagi head ei oota.

Snapi aktsia IPO-hind oli 17 dollarit ning hind hakkas tõusma kohe pärast börsile tulekut. Teise kauplemispäeva lõpuks oli hind kerkinud koguni 73%, 29,22 dollarile. Alates sellest ajast on optimism aga tasapisi vaibunud, kuna Snapchati peetakse pigem nišiäpiks, pealegi lisab Facebookile kuuluv Instagram endale sarnaseid võimalusi nagu Snapchatis. See aga viitab sellele, et kui ka Instagramis saavad inimesed oma piltidele vidinaid lisada, pole Snapchati justkui tarviski. Sellist tendentsi tõestab ka juba asjaolu, et paljud kuulsused on Snapchatist loobunud ning kasutavad pigem Instagrami, vahendab CNN Money. Seetõttu on tekkinud kartus, et Snapchat on saavutanud oma populaarsuse tipu ning edasi jääb vaid allamäge minna.

Wall Street ootab, et Snap teatab, et eelmises kvartalis kasumisse jääda ei õnnestunud. Käibeks prognoositakse 158 miljonit dollarit, mis on küll rohkem kui aasta tagasi samal ajal, ent oluliselt vähem kui eelmises kvartalis.

Sotsiaalmeediakanalite puhul vaadatakse sageli ka aktiivsete päevaste kasutajate arvu. Snapchatil jäi see eelmise kvartali lõpu seisuga 161 miljoni kasutaja juurde, Facebookil on see aga 1,28 miljardit.

Hetkel kuum