Pille Ivask • 16. mai 2017 kell 16:13

Canaccord: nutitelefoniturg ühtlustub

Apple  Foto: Scanpix/Reuters

Investeerimisettevõte Canaccord Genuity teatas, et nutitelefoniturg pole enam ühe või kahe suurtootja poole kaldu.

Canaccordi andmeil olid Samsungi eelmise kvartali tulemused tugevad, samuti on ka Sony ja LG nutitelefonid paremini müüma hakanud. Esmakordselt kaasas Canaccord oma telefonituru raportisse Hiina nutitelefonitootja Huawei, mille telefone ameeriklased endale nüüd tellida saavad. 

Canaccodi raportist jääb kõlama, et nutitelefoniturg on ühtlustumas ning pole enam ühe või kahe suurtootja poole kaldu.

Valdavalt seetõttu ennustab Canaccord, et kuni augustikuuni on ilmselt näha iPhone’i ostunumbrite kahanemist. Sügisel välja tulev iPhone 8 peaks aga Canaccordi prognooside kohaselt Apple’i taas ree peale aitama.

“Arvestades iPhone 8 tulekut ning selle Plus mudelite populaarsust, ootame me tugevaid tulemusi kogu 2018. aasta vältel,” kommenteeris Canaccord ning prognoosib seega keskmise müüdud iPhone’i hinna märkimisväärset kasvu.

Canaccord on Apple’i uueks hinnasihiks määranud 180 dollarit ning annab aktsiale ostusoovituse. Praegu maksab Apple’i aktsia 155 dollarit.

Hetkel kuum