Äripäev • 17. mai 2017 kell 3:45

Swedbank langetas Silvano hinnasihti

Silvano Fashion Grupi pood Milavitsa Kristiine keskuses.  Foto: Meeli Küttim

Silvano Fashion Groupi esimese kvartali tulemused valmistasid Swedbanki analüütikutele pettumuse, kuid samas usuvad nad kontserni marginaali taastumisse.

Möödunud nädalal avaldatud esimese kvartali tulemuste järgi teenis Silvano Fashion Group 50 000 eurot puhastulu – see tähendab mullu sama kvartaliga võrreldes ligi 98protsendist kukkumist. Tulemused kajastusid nädala alguses ka Tallinna börsil: esmaspäeval sööstis ettevõtte aktsia pea 10 protsendiga langusesse. Teisipäevalgi oli langus üle kuue protsendi ning aktsia hinnaks 2,5 eurot.

Swedbanki analüütikute hinnangul oli nukrate tulemuste taga Venemaa, kus kliendid on väga hinnatundlikuks muutunud. Samuti mõjutas tulemusi puuvilla hinna kallinemine. „Ainus hea uudis oli 0,2 euro suurune dividend – me ootasime dividendiks 15 senti,“ seisis Swedbanki raportis.

Analüütikud suhtuvad ka Silvano tulevikku ettevaatlikult – kiiret taastumist põhiturul ei paista. Venemaa majanduslik olukord jääb keeruliseks: jaemüügi kahanemine jätkub küll oluliselt aeglasemas tempos, aga jätkub siiski. Ning kuigi Venemaa reaalpalk kasvas märtsis kaheksandat kuud järjest, siis see osa palgast, mida inimesed vabalt kulutada saaks, Swedbanki analüütikute hinnangul veel kasvuteele pöördunud pole. Pigem tõid nad esile, et kui 2014. aastal kulutas Venemaal leibkond toidu peale 40 protsenti sissetulekust, siis selle aasta aprillis oli see näitaja 57 protsenti. Teisisõnu: riiete peale saab aina vähem kulutada.

Samas juhtisid eksperdid tähelepanu, et Silvanol on korralik rahavoog, millega tõbist Vene turgu arstida. Seevastu pole Silvanol sugugi lihtne kallima puuvilla hinda tarbijatele edasi anda ning see tähendab, et Swedbanki analüütikute hinnangul jääb Silvano kasumimarginaal ka ülejäänud aastaks surve alla. Seetõttu langetab pank oluliselt Silvano puhaskasumi aastaprognoosi 34 protsendi võrra 8,3 miljonile eurole.

Esimese kvartali tulemuste käes kannatas ka Silvano aktsia hinnasiht, mille Swedbanki analüütikud langetasid 2,9 eurolt 2,7 eurole. Samuti soovitavad analüütikud aktsiat ostmise asemel hoida.

Hetkel kuum