Mait Kraun • 19. mai 2017 kell 19:07

Dollar kukkus kuue kuu põhja

Dollarid.  Foto: Bloomberg

USA dollar langes täna madalaima tasemeni alates novembrist, sest Washingtoni poliitiline ebastabiilsus survestas turgude meeleolusid, vahendab MarketWatch.

ICE dollariindeks, mis mõõdab dollarit kuue teise suure valuuta suhtes, on täna langenud 0,75 protsenti 97,15 punktini. Nädalaga on indeks kallinenud juba 2 protsenti. WSJ dollariindeks, kus võrdluses on rohkem valuutasid, kukkus 0,6 protsenti.

Washingtonis toimuv võib ka edaspidi turgusid märkimisväärselt mõjutada. Donald Trumpi vastuolulisus ning võimalus, et Venemaa võis USA presidendivalimistesse sekkuda, võib dollari veelgi madalamale viia.

Meeleolusid mõjutab ka Föderaalreservi rahapoliitika. Reedel ütles St. Louisi Föderaalreservi president James Bullard, et Fedi plaan tõsta sellel aastal intresse veel kahel korral on „liiga agressiivne“. Ta viitas majandusaktiivsuse hiljutisele aeglustumisele.

Euro ja Inglise nael on täna aga kallinenud. Nael on täna kallinenud 0,7 protsenti 1,302 dollarini. Valuutat toetas Suurbritannia tugev jaemüügi raport, mis viis valuuta kaheksa kuu kõrgeima tasemeni. Euro on täna dollari suhtes  tõusnud 0,93 protsenti 1,121 dollarini.

Hetkel kuum