Äripäev • 11. juuli 2017 kell 6:09

Baltika kaasab raha

Baltika uus pood Serbias  Foto: Baltika Grupp

AS Baltika teatas, et asub reedel pakkuma konverteeritavaid võlakirju.

Vaata ka Infopangast:

Baltika AS

Pakkumine tehakse 900 võlakirjale, hinnaga 5000 eurot võlakirja kohta. Seega plaanib Baltika kaasata 4,5 miljonit eurot. Võlakirjade lunastamise tähtajaks on kaks aastat ning need annavad Baltika teatel 6protsendilist intressi. Kui lunastamistähtaeg on möödunud, võib investor valida, kas soovib tagasi saada oma laenuraha või 15 625 aktsiat võlakirja kohta väljalaskehinnaga 0,32 eurot.

Eelisjärjekorras pakutakse võlakirju Baltika aktsionäridele, kes on kantud aktsionäride nimekirja 14. juuli seisuga. Pakkumine algab 14. juulil ja kestab 16. augustini.

Pakkumisel ei ole garanteerijaid väärtpaberituru seaduse tähenduses. Samas on AS Baltika suurim aktsionär, Luxemburgis registreeritud KJK Fund Sicav-SIF alla kirjutanud lepingule, mille järgi kohustub märkima võlakirju 3 600 000 euro ulatuses. KJK Fund Sicav-SIF osaleb pakkumises nagu teised investorid.

Hetkel kuum