Indrek Mäe • 13 juuli 2017

Yellen kergitas ka Aasia turge

Fedi juht Janet Yellen  Foto: EPA

Sarnaselt ülejäänud maailma turgudele reageerisid ka Aasia börsid USA föderaalreservi juhi Janet Yelleni sõnavõtule optimistlikult.

Yellen teatas oma eilses sõnavõtus, et USA föderaalreserv lähtub baasintressimäärade tõstmisel inflatsioonist. Hetkel on selle kerkimise väljavaated aga ebakindlad. Yelleni sõnavõtt tuli investoritele kergendusena, sest kardeti kindlat signaali baasintressimäärade edasise tõusu osas.

Yellen rõhutas küll, et intressimäärasid tõstetakse järk-järgult, kuid see plaan vaadatakse üle kui inflatsioonimäär peaks liiga madalale tasemele jääma.

Uudise peale kerkisid kõik USA ning Euroopa turud. Optimism levis aga ka Aasiasse, kus Hang Sengi indeks kerkis 1,16 protsenti. Rohelises olid ka kõik teised Aasia indeksid, näiteks Asia Dow tõusis 0,88, Shanghai börsiindeks 0,64, Sensex 0,75 ja Singapuri indeks 0,83 protsendi võrra. Kõige nõrgema tõusu tegi Jaapani Nikkei, mis oli rohelises vaid 0,01 protsendiga.

Hetkel kuum