Tallink rallib peale turu avamist

Enn Pant ja Ain Hanschmidt.  Foto: Veiko Tõkman
Artur Erik Lindmaa • 20. juuli 2017 kell 7:14

Hommikul kell 10 avatud Tallinna börsil hakkas rallima Tallinki aktsia, mille käive oli esimese 10 minutiga 327 883 eurot.

Eilse börsipäeva lõpus teatas Tallink, et käivitab protsessi strateegiliste valikute leidmiseks, mis võib tähendada uute suuromanike leidmist seniste asemele.

Uudise peale on Tallinki aktsia peale börsi avamist tõusnud 8,08% ning kaupleb 1.070 euro piiril.

Tallinki aktsiahind on sel aastal kõikunud 0,9 ja 1 euro vahel. Aasta alguses oli aktsiahind 0,905 eurot, mis on ühtlasi aasta madalaim hind. Ühe euro peale kerkis Tallinki aktsia sel nädalal, 17. juulil.

Tänu Tallinki aktsia tõusule on ka Tallinna börsiindeks oma kõrgeimal tasemel.

Ago Lauri, Kawe Kapitali partner, kommenteerib olukorda järgnevalt:

"Olukord on hetkel natukene ebaselge. Jääb mulje, et osa suuremaid investoreid soovib väljuda aga mingeid kokkuleppeid võimaliku ostjaga veel pole ja kogu protsess on alles alguses. Viimaste päevade hinnatõus on samas viinud Tallinki aktsia hinna analüütikute poolt avaldatud hinnasihtide lähedale nii et kui tehingut ei peaks tulema siis on minu arvates raske loota edasist kiiret hinnatõusu. Kui aga tehing toimub siiis on tõenäoliselt siin veel olemas teenimisvõimalus."

Tallinki investori Oliver Peeki sõnul on praegu ideaalne aeg Tallinkit müüa. "Nafta on all, intressimäärad on veel madalad ja üldine konjuktuur on buumilõhnaline. Eks suuromanikud saavad sellest samamoodi aru."

Väikeaktsionär Toomas Taube:

"Tallinki eilne böristeade on sisult üsna üldine ja ebamäärane, aga positiivseid ootusi ja lootusi see väikeaktsionäride jaoks kindlasti tekitab, ennekõike uudises viidatud ülevõtmispakkumise võimaluse valguses. Kuna börsil mängivad ootused ja lootused tihti olulist rolli, on ka mõistetav tänane märkimisväärne aktsiahinna tõus. Eilse uudise põhjal pole ma aktsiate ostu- ega müügiotsuseid teinud, pigem jälgin arenguid. Kardan, et uudise järgselt massidega kaasa tormates võib „hiljaks jääda“ ja see ei tarvitse tulu tuua"

Hetkel kuum