Artur Erik Lindmaa • 18. august 2017 kell 4:30

Swedbank kordas Olainfarmi ostusoovitust

Olainfarm avaldas teisipäeval juulikuu ja esimese poolaasta majandustulemused. Juulis suurenes müük 8,67 miljonile eurole, mis võrreldes eelmise aasta juuliga langes 14%. Tulemuste peale kordas Swedbank oma ostusoovitust ettevõttele ning jättis hinnasihi 11,5 eurole.

Hoolimata langusest näitas Olainfarm väga tublit kasvu Lääne-Euroopas. Konsolideeritud tulemuste põhjal kasvas kõige rohkem ettevõtte müük Moldovas, kus müük kasvas 2825%. Saksamaal suurenes müük 362% ning Prantsusmaal 343%. Kõige rohkem, 68% vähenes müük Ukrainas. Poolas vähenes müük 58% ja Usbekistanis 59%. Suurimad turud olid ettevõttele juulis Läti ja Venemaa.

Swebanki analüütikud näevad juuli languse taga pigem halbade asjaolude kokkulangemist, mis ei ole tingitud ettevõtte nõrkusest. Hetkel on Olainfarmi aktsia hinnaks 11,4 eurot.

Hetkel kuum