• Jaga lugu:

  Swedbank kordas Olainfarmi ostusoovitust

  Olainfarm avaldas teisipäeval juulikuu ja esimese poolaasta majandustulemused. Juulis suurenes müük 8,67 miljonile eurole, mis võrreldes eelmise aasta juuliga langes 14%. Tulemuste peale kordas Swedbank oma ostusoovitust ettevõttele ning jättis hinnasihi 11,5 eurole.

  Hoolimata langusest näitas Olainfarm väga tublit kasvu Lääne-Euroopas. Konsolideeritud tulemuste põhjal kasvas kõige rohkem ettevõtte müük Moldovas, kus müük kasvas 2825%. Saksamaal suurenes müük 362% ning Prantsusmaal 343%. Kõige rohkem, 68% vähenes müük Ukrainas. Poolas vähenes müük 58% ja Usbekistanis 59%. Suurimad turud olid ettevõttele juulis Läti ja Venemaa.
  Swebanki analüütikud näevad juuli languse taga pigem halbade asjaolude kokkulangemist, mis ei ole tingitud ettevõtte nõrkusest. Hetkel on Olainfarmi aktsia hinnaks 11,4 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.