• Jaga lugu:

  Kuld ja euro tõusul, nafta languses

  EurodFoto: Scanpix/Reuters

  Põhja-Korea kriisi süvenemise mõju näeb enim futuuriturul, kus kulla hind jõudis selle aasta kõrgeimale tasemele.

  Kullauntsi eest tuli täna lõunal maksta 1341 dollarit, mis on aasta rekord. Kulla hinda pressis ülespoole investorite hirm Põhja-Korea kriisi süvenemise ees. Investorid pagesid nii-öelda turvalisena näivasse kulda ning võlakirjadesse.
  Kuid kulla hinna tõusu võib Bloombergi andmetel mõjutada veel üks tegur: tänane uudis, et Hiina muudab krüptomüntide esmapakkumised (ICOd) illegaalseks, on krüptorahad langusesse surunud. Bloombergiga vestelnud Tempelton Emerging Markets Groupi juht Mark Moebiuse hinnangul on tõenäoline, et krüptorahas pettujad valivad uueks suunaks kulla.
  Euro kallines täna dollari suhtes 0,4 protsenti ja kauples pealelõunal 1,9 dollari peal. Euro viimase aja kiirele tõusule on kaasa aidanud nii korralik euroala majanduskasv kui ka investorite ebakindlus USA sise- ja välispoliitikas.
  Nafta hinnas oli näha erinevusi: samal ajal kui WTI toornafta barrel viimasest langusest taastus ning 0,02 protsendi jagu 47,3 dollarile kallines, odavnes Brenti toornafta barrel 0,8 protsenti, 52,3 dollarini. Nafta hinda mõjutas viimasel nädalal enim USAd tabanud orkaan Harvey, mis lõi ligikaudu kümnendiku sealsetest rafineerimistehastest rivist välja. Samal ajal räsis torm ka Texase osariigi naftainfrastruktuuri, ujutades üle puurkaeve ja naftatrasse. See tõotab Nasdaqi andmetel vähendada sealse naftatoodangu kiiret kasvu. OPEC teatas aga, et suutis augustis vähendada liikmete tootmismahtu 170 000 barreli võrra päevas.
  Tänasel ÜRO julgeolekunõukogu erakorralisel kohtumisel on arutluse all Põhja-Korea sanktsioonide süvendamine. Üheks punktiks, millest juttu tuleb, on ka naftatarnete peatamine Põhja-Koreasse. CIA World Factbooki andmetel on naftaimport suurusjärgus 70 000 barrelit päevas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.