• Jaga lugu:

  Miljonärid võtavad aina enam maailma jõukusest

  Dollarid.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Konsultatsioonifirma Capgemini uuest raportist selgub, et miljonäride koguvara kasvas eelmisel aastal rekordilised 8 protsenti, 63,5 triljoni dollarini, vahendab CNBC.

  Suuremalt jaolt vedasid kasvu väga kõrge varade väärtusega (ultra-high net worth) rikkad. Definitsiooni kohaselt on neil investeeritavaid varasid 30 miljoni dollari eest või rohkem.
  Raportis antakse ülevaade viimasest uuringust, millest selgub, et rikkad võtavad järjest rohkem globaalsest jõukusest endale.
  Juunis avaldatud The Boston Consulting Groupi (BGC) raportis kirjutati, et üle miljoni dollari investeeritavaid varasid omavaid kodumajapidamisi on maailmas 17,9 miljonit. Need miljonärid, kes moodustavad 1protsendi kogu maailma kodumajapidamistest, omavad 45 protsenti maailma jõukusest.
  Veel kümme aastat tagasi ulatus see näitaja 33protsendini. 2021. aastaks peaks need majapidamised omama aga üle poole maailma jõukusest.
  Kõige enam on miljonäre USAs – veidi üle 7 miljoni majapidamise omab vähemalt miljoni dollari väärtuses investeeritavaid varasid. Hiina on teisel kohal ning talle järgneb Jaapan.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.