Pille Ivask • 26. november 2017 kell 12:00

Jeff Bezosest sai 100 miljardi mees

Amazoni juht Jeff Bezos on maailma rikkaim inimene  Foto: epa

Amazoni juhi Jeff Bezose varanduse väärtus on reedese seisuga Bloombergi andmeil 100 miljardit dollarit.

Bloombergi andmeil tõusis Amazoni aktsia reedel sedavõrd palju, 2,5% võrra, et kergitas Bezose varanduse esimest korda üle 100 miljardi dollari piiri. Mõistagi tähendab see, et Bezos kinnistas oma positsiooni maailma rikkaima mehena.

Tõsi, Forbesi arvutused näitavad mõnevõrra teist tulemust: väljaande teatel on Bezosel 100 miljardist siiski veidi puudu ning varanduse väärtus jääb 99,6 miljardi manu.

Amazoni aktsia tõusis reedel 2,5% teate peale, et šoppamine nii tänupühadel kui Black Fridayl tõusis eelmise aastaga võrreldes pea 18% võrra. Bezose varandus tõusis üksnes reedel 2,4 miljardi jagu.

Bezosele kuulub kokku 79,9 miljonit Amazoni aktsiat. Nende väärtus jääb 93,6 miljardi juurde. Lisaks kuuluvad Bezosele ka sellised ettevõtted nagu The Washington Post ning kosmoseturismi juurutav ettevõte Blue Origin. Tõsi, viimased pole piisavalt võimsa minekuga, et Bezose rikkust rallima panna.

Jätkab rikkaimana

Amazoni aktsiad on tänavu tõusnud 58% võrra, mis tähendab, et selle aastaga on Bezose varandus tõusnud 34 miljardi dollari jagu. Põnevana mõjub sealjuures fakt, et kui reedel sai Bezos 2,4 miljardi jagu rikkamaks, siis juba üksnes see lisaks ta Forbesi koostatud maailma 1000 rikkama inimese listi.

Bezosest sai ametlikult maailma rikkaim mees tänavu juulis, mil Amazoni aktsia rallis ning Bezose varanduse suurus Microsofti asutaja Bill Gatesi omast mööda läks. Mõne aja pärast kahe mehe positsioonid siiski vahetusid. Sedagi vaid korraks, kuna möödunud kuul sai Bezosest taas maailma rikkaim. Forbest ja Bloombergi andmeil on Gatesi varanduse väärtus 89 miljardit dollarit.

Bezos pole siiski viimaste aastakümnete ainus mees, kelle varanduse väärtus 100 miljardi dollari piiri ületanud. Ka Gatesi rikkus on seesugusele tasemele jõudnud: seda 1999. aastal, mil internetimull Microsofti aktsia kõrgustesse lennutas.

Hetkel kuum