Äripäev • 14. veebruar 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Stockmanni kahjum suurenes

Stockmanni puhaskahjum suurenes  Foto: EPA

Raskustes Stockmanni puhaskahjum suurenes eelmise aastaga võrreldes tublisti. Sel aastal juhi sõnul käibe suurenemist näha ei ole.

Lõppenud aasta viimase kvartali konsolideeritud käive langes 315,7 miljoni euroni (2016: 348 miljonit) ning kahjumit saadi aktsia kohta 0,19 eurot. (2016: kasum 0,27 eurot).

Stockmann Grupi lõppenud aasta ärikahjumiks kujunes 148 miljonit eurot (2016: kasum 28 miljonit) ning puhaskahjumiks 209 miljonit eurot (2016: -3,2). Käive langes 1,05 miljardi euroni (2016: 1,18 miljardit). Samal ajal kasvasid kulud 1,2 miljardini (2016: 1,14 miljardit).

Ettevõtte prognoosi järgi jääb käive sel aastal samale tasemele, ärikasumilt oodatakse tõusu.

Stockmanni juht Lauri Veijalaineni sõnul olid Lindexi tulemused pettumus, ning hiljemalt augusti lõpuks asub Lindexis ametisse uus juht. Parim tulemus saavutati veebimüügis ja Balti riikide jaepoodides. Kuid aasta lõpetati sellegipoolest kahjumiga. Ettevõte selle aasta eesmärgiks on saada Stockmanni jaemüügi ärikasum positiivseks.

Veijalaineni sõnul suundutakse sellesse aastasse raskelt stardikohalt ning esimese kvartali tulemused jäävad veel madalale tasemele. Rohkem investeeritakse digitaliseerimisse, parandatakse müüki ning suurendatakse efektiivsust.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt