Dalio: enne 2020. aastat tuleb tõenäoliselt majanduslangus

22. veebruar 2018, 20:45
Valge Maja
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180222/BORS/180229824/AR/0/AR-180229824.jpg

Riskifondi Bridgewater Associates asutaja Ray Dalio ütles hiljutisel esinemisel, et majanduslanguse saabumise tõenäosus enne 2020. aasta presidendivalimisi on tema hinnangul 70%, kirjutab CNN.

Harvardi ülikoolis toimunud vestlusringis hoiatas Dalio, et USA majandus võib Trumpi administratsiooni maksukärbete ja kopsakate rahastuskavade tagajärjel läbi põleda. Praegu ollakse tema hinnangul "mullieelses seisundis", mis võib väga kiiresti muutuda ehtsaks majandusmulliks.

 

Ühendriikide hetkeseis langushirmu ei toeta, kuid jälgida tasuks näiteks üha jõulisemat ettevõtete vahelist palgakonkurentsi, mis kiirendab kahtlemata inflatsiooni ning võib sundida riigi keskpanka hoogsamalt tegutsema.

Dalio avaldas üritusel muret ka USAs suureneva majandusliku ebavõrdsuse pärast, tõdedes, et sealsed rikkad ja vaesed elavad justkui erinevates majandussüsteemides, ent sõltuvad siiski samast riigieelarvest. Riigi rahakoti sisu jaotamine toob seega vältimatult kaasa konflikti.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2018, 20:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing