Lauri Teder • 22. veebruar • 1 min
Jaga lugu:

Dalio: enne 2020. aastat tuleb tõenäoliselt majanduslangus

Valge Maja
Valge Maja  Foto: EPA

Riskifondi Bridgewater Associates asutaja Ray Dalio ütles hiljutisel esinemisel, et majanduslanguse saabumise tõenäosus enne 2020. aasta presidendivalimisi on tema hinnangul 70%, kirjutab CNN.

Harvardi ülikoolis toimunud vestlusringis hoiatas Dalio, et USA majandus võib Trumpi administratsiooni maksukärbete ja kopsakate rahastuskavade tagajärjel läbi põleda. Praegu ollakse tema hinnangul "mullieelses seisundis", mis võib väga kiiresti muutuda ehtsaks majandusmulliks.

 

Ühendriikide hetkeseis langushirmu ei toeta, kuid jälgida tasuks näiteks üha jõulisemat ettevõtete vahelist palgakonkurentsi, mis kiirendab kahtlemata inflatsiooni ning võib sundida riigi keskpanka hoogsamalt tegutsema.

Dalio avaldas üritusel muret ka USAs suureneva majandusliku ebavõrdsuse pärast, tõdedes, et sealsed rikkad ja vaesed elavad justkui erinevates majandussüsteemides, ent sõltuvad siiski samast riigieelarvest. Riigi rahakoti sisu jaotamine toob seega vältimatult kaasa konflikti.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt