Lauri Teder • 18. juuli 2018
Jaga lugu:

Berkshire lubab Buffettil rohkem aktsiaid tagasi osta

Warren Buffett  Foto: Scanpix / Reuters

Börsiguru Warren Buffetti valdusettevõte Berkshire Hathaway andis juhile vabamad käed aktsiate tagasiostuks ning viis firma väärtpaberi sellega tõusule, kirjutab Reuters.

Berkshire'i äsjane otsus lubab Buffettil ning firma asejuhil Charlie Mungeril edaspidi aktsiate tagasioste vabamalt korraldada, kui mõlemad leiavad, et ettevõte aktsia turuhind on vajunud madalamale selle "tegelikust väärtusest". Berkshire Hathaway eelmine põhimõte nägi ette, et tagasiostud ei tohi ületada firma raamatupidamislikku väärtust aktsia kohta rohkem kui 1,2kordselt. Viimasel ajal on too vahekord olnud pea 1,4kordne.

Tänu muudatusele on konglomeraadil võimalik kasutada oma umbes 108 miljardi dollari suurust rahapakki, mis oli algselt ette nähtud võimalikeks firmaostudeks. Paraku pole Buffettil juba 2,5 aasta jooksul õnnestunud sobivat hiidinvesteeringut leida.

Berkshire Hathaway A-aktsia ja B-aktsia börsihind on kolmapäeval kerkinud juba enam kui 5% kõrgemale.

Jaga lugu:
Hetkel kuum