Rait Kondor • 24. juuli 2018
Jaga lugu:

Tööstuskonglomeraat United Technologies tõstis teist korda sel aastal kasumiprognoosi

United Technologiesi logo New Yorgi börsil.  Foto: Brendan McDermid/Reuters-Scanpix

United Technologies ületas kvartalikasumi osas analüütikute prognoosi ning tõstis oma käesoleva aasta kasumiprognoosi juba teist korda sel aastal, vahendab Reuters. United Techi aktsia tõuseb täna üle 3%.

United Technologies teatas et ootab käesoleva aasta kasumiks 7,10 – 7,25 dollarit aktsia kohta, mis on kõrgem, kui varem prognoositud 6,95 – 7,15 dollarit aktsiapõhist kasumit.

Kuna lennufirmadel läheb seoses hea maailma majandusseisuga hästi, siis saab United Technologies kasu lennufirmade suurenenud nõudlusest lennukiosade ning hooldusteenuste vastu.

United Tech teatas, et lennufirmadele tehtud varuosade ning teenuste müük kasvas teises kvartalis 12% aasta baasil, nii firma Pratt & Whitney lennukimootorite üksuses kui ka lennukirattaid ja pidureid valmistavas UTC  Aerospace Systems üksuses. Lisaks neile kuulub United Techile Otise liftitootmise äri ning Carrier’i õhukonditsioneeride tootmine.

United Tech teenis ilma erakorraliste tulude ja kuludeta teises kvartalis 1,97 dollarit aktsiapõhist kasumit, samas kui analüütikud olid oodanud 1,85 dollarilist kasumit aktsia kohta. Müügikäive kasvas firmal aastaga 9,3% 16,71 miljardini, mis on suurem, kui analüütikute oodatud 16,27 miljardit dollarit.

United Technologies’i aktsia on täna kerkinud 3,6% 134,08 dollarini, aasta algusest on firma aktsia 5% plussis.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas