• Jaga lugu:

  BMW andis lootust

  Foto: Scanpix / Reuters

  Saksa autokontsern BMW suutis teises kvartalis pessimistlikumaid prognoose vältida ning jättis tänavuse kasumisihi muutmata, vahendab Reuters.

  BMW ärikasum kahanes eelmise aastaga võrreldes 6%, 2,74 miljardi euroni, ent suutis sellega siiski vältida analüütikute pessimistlike ootusteni - 2,69 miljardi euroni - kukkumist. Juhtkonna hinnangul jõuavad firma kapitalikulud tänavu rekordilise tasemeni, kuna autotootja eesmärk on asuda senisest märkimisväärselt enam valmistama heitmevabu sõidukeid ning avada tuleva aasta alguses ka uus elektriakude arendamise ja tootmise keskus.
  Kohalike konkurentide, Daimleri ja Volkswageni hiljutiste avalduste valguses pälvis vaatlejate sooja tähelepanu aga BMW teade, et firma pakutavate mudelite hulk jääb peagi jõustuvatest WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure) reeglitest ehk uutest ülemaailmsetest saastestandarditest hoolimata siiski samaks. Volkswageni jaoks on pilt aga hulga tumedam: firma hinnangul vastab augusti lõpus kehtima hakkavatele reeglitele vaid 60% sõidukitest.
  Erinevalt oma peamistest rivaalidest suutis BMW vältida teises kvartalis ka Hiina tariifide mõju. Nimelt peatas kontsern juba aasta alguses X3-seeria maasturite tarnimise USAs Lõuna-Carolinas asuva Spratanburgi tehasest Hiina turule. Luksusmudeli X7 puhul aitas rahvabariigi suur nõudlus aga tollimaksude mõju korvata ja sealselt turult siiski kasumit püüda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.