Lauri Teder • 2. august 2018
Jaga lugu:

BMW andis lootust

Foto: Scanpix / Reuters

Saksa autokontsern BMW suutis teises kvartalis pessimistlikumaid prognoose vältida ning jättis tänavuse kasumisihi muutmata, vahendab Reuters.

BMW ärikasum kahanes eelmise aastaga võrreldes 6%, 2,74 miljardi euroni, ent suutis sellega siiski vältida analüütikute pessimistlike ootusteni - 2,69 miljardi euroni - kukkumist. Juhtkonna hinnangul jõuavad firma kapitalikulud tänavu rekordilise tasemeni, kuna autotootja eesmärk on asuda senisest märkimisväärselt enam valmistama heitmevabu sõidukeid ning avada tuleva aasta alguses ka uus elektriakude arendamise ja tootmise keskus.

Kohalike konkurentide, Daimleri ja Volkswageni hiljutiste avalduste valguses pälvis vaatlejate sooja tähelepanu aga BMW teade, et firma pakutavate mudelite hulk jääb peagi jõustuvatest WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure) reeglitest ehk uutest ülemaailmsetest saastestandarditest hoolimata siiski samaks. Volkswageni jaoks on pilt aga hulga tumedam: firma hinnangul vastab augusti lõpus kehtima hakkavatele reeglitele vaid 60% sõidukitest.

Erinevalt oma peamistest rivaalidest suutis BMW vältida teises kvartalis ka Hiina tariifide mõju. Nimelt peatas kontsern juba aasta alguses X3-seeria maasturite tarnimise USAs Lõuna-Carolinas asuva Spratanburgi tehasest Hiina turule. Luksusmudeli X7 puhul aitas rahvabariigi suur nõudlus aga tollimaksude mõju korvata ja sealselt turult siiski kasumit püüda.

Jaga lugu:
Hetkel kuum