Kaspar Allik • 15. august 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ning peaminister Jüri Ratas Tallinna Sadama IPO-l kella helistamas.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ning peaminister Jüri Ratas Tallinna Sadama IPO-l kella helistamas.  Foto: Eesti meedia/Scanpix

Tallinna Sadamat IPOst ostnud võivad rahulikult hingata ja rõõmu tunda

Investor Ivar Mägi toob välja, et Tallinna Sadama otse raportist võetud numbrid on eksitavad, kuna nii esimese poolaasta kui ka teise kvartali tulemused on mullusega võrdluses halvemad puhtalt 14,3 miljoni euro ulatuses kõrgemale tulumaksukulule.

Kulu on põhjustatud erakorraliselt dividendi väljamaksmisega riigile enne ettevõtte börsile tulekut.

„Hoian jätkuvalt vaadet, et aktsia hind korrigeerub kõrgemale ja leiab oma koha kusagil 2,5 ja 3 euro vahel. Need kes IPOst ostsid, võivad selle kvartaliraporti järel rahulikult hingata ja rõõmu tunda, sest esmapilgul paistavad küll suured miinusnumbrid, kuid ühekordsete mõjudega korrigeerides avaldub stabiilne ja normaalses kasvus põhitegevus kaubavedudes,“ ütles Mägi.

„Samuti oli eelmise aasta H1 (poolaasta – toim) võrdlusbaas tulude osas suurem, kuna riigisiseste parvlaevade üleandmine venis ja tootja maksis leppetrahve (Tallinna Sadamale tulu) ja seal samuti otsene YOY (võrdlus eelmise aastaga – toim) võrdlus ei päde,“ kommenteeris Mägi.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt