• Jaga lugu:

  Börs: tõusujada katkes

  New Yorgi börsFoto: Scanpix / Reuters

  Kolmapäeval mõjutasid aktsiaturge USA Föderaalreservi viimase kohtumise protokoll ning jaemüüjate kenad tulemused. Päeva alguses avaldasid survet ka uudised president Trumpi lähikondlaste kohtuistungitelt.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,34%, 25 733 punktile. Nasdaq Composite liikus 0,38% kõrgemale ning lõpetas 7889 punktil. S&P 500 libises 0,04% madalamale, 2861 punktini. ICE dollariindeks, mis mõõdab USA valuuta liikumist võrreldes teiste peamiste vääringutega, vähenes juba kuuendat päeva järjest, sedapuhku 0,12%.
  Kolmapäeval pälvis ohtralt tähelepanu USA keskpanga hiljutise kohtumise protokoll, mis andis jällegi aimu, et enamik sealseid liikmeid pooldab septembrikuist intressimäärade tõstmist. Samas võidakse plaanist ka loobuda, kui kaubanduspinged USA ja selle partnerite vahel kuhjuvad ning riigi majandust nõrgestama hakkavad. Vaatamata intressimäärade jätkuvale tõusule suunasid investorid oma raha ka kolmapäeval hoogsalt turvalistesse Ühendriikide võlakirjadesse. 10-aastaste riigivõlakirjade tootlus kahanes 2,821 protsendini ning vajus seeläbi kuue nädala madalpunkti.
  Päeva hakul liigutasid USA börse ajutiselt ka uudised president Trumpi advokaadi Michael Coheni ja tema endise kampaaniajuhi Paul Manaforti kohtuistungitelt: esimene tunnistas end kampaanirahade ebaseaduslikus kasutamises ja muudes rikkumistes süüdi ning teine pälvis maksupettuse tõttu süüdimõistva otsuse juba kohtult endalt. Väärtpaberiturge köitsid uudised aga seetõttu, et mõlema mehe käsutuses olev teave võib äärmisel juhul aidata kaasa president Trumpi ametist kõrvaldamisele.
  Jaemüüjatest valmistasid turgudele rõõmu ehitustarvete pood Lowe's (+5,8%), mis jäi käibekasvus alla analüütikute prognoosidele, ent seadis uueks kasumisihiks siiski tubli 4,50 kuni 4,60 dollarit aktsia kohta, ning kaubamajakett Target (+3,21%), mis saavutas isikliku rekordi nii aktsia väärtuse kui teise kvartali müügitulemustega. Lisaks demonstreeris Target, et Amazoni veebikauplus ei kujuta klassikalistele jaekettidele siiski nõnda suurt ohtu kui alles aasta tagasi arvati.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.