Hiina karuturg võib kesta veel aastaid

Äripäev 27. august 2018, 11:04
Investorid vaatamas aktsiainfot Shanghai börsil.
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180827/BORS/180829764/AR/0/AR-180829764.jpg
Ainult tellijale

Raskustes Hiina börsil on veel kukkumisruumi. Seda vähemalt siis, kui vaadata alates finantskriisist üle 600 protsendi tootlust teeninud investeerimisfondi käitumist.

Beijing Longrising Asset Management CO on peamiselt aktsiainvesteeringutega tegelev fond, millel juhtimise all on pea 3 miljardit dollarit. Pool selle kapitalist ei ole praegu mitte aktsiates, vaid hoopis rahas, kirjutab Bloomberg.

Fondijuhid usuvad, et Hiina majanduse väljavaade ja kaubanduspinged Ameerika Ühendriikidega viivad aktsiate hinna veel madalamale ning karuturg võib kesta veel aastaid.

„Majanduses on liiga palju teadmatust, kuigi paljud aktsiad hakkavad praeguste hindade juures atraktiivsed välja nägema,“ ütles Longrisingu üks juhtidest Zeng Xiaojie. „Me kavatseme viia enda tururiski mõneks ajaks võrdlemisi madalale tasemele.“

Longrisingu Stock Selectioni fond on alates viimatisest finantskriisist teeninud 618 protsenti tootlust. Shanghai börsiindeks on sama ajaga langenud 3 protsendi jagu. Sel aastal on Longrisingu fond langenud aga 14 protsenti, mis on umbes samas suurusjärgus ülejäänud Hiina turuga.

Sarnaste fondide vaba raha hulk ja selle kasutamine võivad turu taastumisele suure tõuke anda. Kuid Zengi sõnul oleks selleks vaja püsivaid positiivseid signaale paranevast majandusseisust ning ka poliitikarindelt, enne kui Longrising uuesti raha turule paneb.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. August 2018, 11:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing