Rait Kondor • 27. august 2018 kell 16:11

Esperioni kolesterooliravim pani aktsia rallima

Kolesterooliravimi arendaja Regeneron Pharmaceuticalsi laboratoorium.  Foto: Reuters/Scanpix

USA ravimiettevõte Esperion Therapeutics andis täna teada, et lõppjärgus uuringu tulemusel langetas tema kolesterooliravim võetuna koos Merck’i Zetia ravimiga kolesteroolitaset 35% võrra, vahendab Reuters.

12 nädala pikkuses uuringus uuriti kolesterooliravimite mõju 382 kõrge riskiga patsiendil, kelle madala tihedusega kolesterooli (LDL-C ehk nn halb kolesterool) tase vähenes Esperioni ja Mercki (Merck & Co) ravimi koosmõjul 35%. Võrdlusena toodi 3% kolesterooli alanemine platseeboga, 24% võrra Mercki ravimiga ning 20% jagu Esperioni ravimiga.

Esperion Therapeuticsi aktsia on täna 5,6% plussis, kaubeldes 51,81 dollaril.

Hetkel kuum