Raport: Tesla tootis kolmandas kvartalis rekordiliselt autosid

Foto: Reuters
Mait Kraun • 1. oktoober 2018 kell 16:15

Tesla tootis selle aasta kolmandas kvartalis rekordilise koguse autosid, kirjutas elektriautode blogi Electrek, mis viitas anonüümsetele allikatele, vahendab CNBC.

Raportis kirjutati, et Tesla tootis kolme kuuga umbes 80 000 autot – kui number on korrektne, oleks see rohkem, kui esimese ja teise kvartaliga kokku.

Sinna numbrisse mahub ka 53 000 Tesla Model 3 sedaani, mis tähendab, et Tesla on suutnud oma tootmiseesmärgi täita. Nimelt oli ettevõte pannud omale eesmärgiks toota kvartali jooksul 50 000-55 000 Model 3 sedaani. Just selle mudeliga loodab Tesla elektriautosid massidele hakata müüma.

Tesla raportit pole veel kommenteerinud. Autotootja peaks ametlikud tootmisnumbrid avalikustama sellel nädalal.

Tegevjuht Elon Musk on korduvalt rõhutanud, et tema hinnangul peaks ettevõte kolmandas kvartalis kasumisse jõudma. Teslal on alates 2010. aastast, mil börsile tuldi, olnud ainult kaks kasumlikku kvartalit.

Musk jõudis nädalavahetusel USA väärtpaberi- ja börsikomiteega kokkuleppele ja tegevjuhi suhtes võeti süüdistused tagasi. Nimelt eksitas Musk investoreid oma Twitteri postitustega, kus ta rääkis Tesla börsilt äraviimisest. Ta oli kokkuleppe alusel sunnitud maha panema Tesla juhatuse esimehe ameti.

Hetkel kuum