Mait Kraun • 8. november 2018 kell 18:31
Commerzbank.  Foto: EPA

Commerzbanki kasum langes poole võrra

Saksamaa Commerzbanki puhaskasum langes kolmandas kvartalis 53 protsenti, aga ületas sellega ootusi. Terve aasta prognoosid jäeti muutmata, vahendab CNBC.

Puhaskasum langes 218 miljoni euroni, Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid 211 miljoni suurust kasumit.

Commerzbank on Saksamaa suuruselt teine pank, mis on osaliselt jätkuvalt Saksa valitsuse omanduses. Ettevõte teeb praegu ümberkorraldusi – vähendab töötajate arvu, digitaliseerib teenuseid ning laiendab jaeklientide hulka.

Panga finantsjuht Stephen Engels ütles, et panga strateegia on õige, vaatamata sellele, et konkurents on väga tihe. „Meie kasumi kvaliteet on tänavu tunduvalt parem, kasv toimib ja meie turuosa suureneb. Ma arvan, et me oleme väga hästi positsioneeritud ning järgmise kahe aasta jooksul paneme uue strateegia tööle.“

Commerzbank alustas restruktureerimisprogrammiga juba 2016. aastal ning sellega jõutakse lõpule 2020. aastaks.

„Alates 2016. aastast on intressimäärad olnud pidevalt madalal tasemel ning Euroopas on palju probleeme, olgu selleks Itaalia, Brexit või kaubanduspinged. Need tekitavad kõigi jaoks ebakindlust,“ lisas Engels.

Commerzbanki aktsia on tänavu langenud 33 protsenti. Täna kallines ettevõtte aktsia Frankfurdi börsil 5,4 protsenti, 8,81 euroni.

Hetkel kuum