Mait Kraun • 17. detsember 2018 kell 11:13
Nafta hiljutine hinnalangus on toorainete odavnemisele hoogu juurde andnud.  Foto: Reuters/Scanpix

Toorained langesid 18 kuu põhja

Toorainetel on sellel aastal küllalt kehvasti läinud ning hinnad on langenud detsembris viimase 18 kuu madalaima tasemeni, vahendab Bloomberg.

Bloombergi toorainete indeks langes täna 0,1 protsenti, 81,2 punktile. Aasta algusega võrreldes on indeks odavnenud 8,2 protsenti.

Viimati kauples indeks nii madalal tasemel 2017. aasta juunis. Viimaste kuude jooksul annab toorainete hinnalangusele hoogu nafta odavnemine vaatamata sellele, et OPEC ja selle liitlased otsustasid naftatootmist kärpida.

Ka tööstusmetallid on viimasel ajal odavnema hakanud. Peamiselt kardavad turuosalised Hiina majanduse jahtumist, millega kaasneks metallide nõudluse vähenemine. Nimelt tarbib Hiina rohkem kui 50 protsenti maailmas toodetud tööstusmetallidest. Investoritele tekitab muret ka globaalse majanduse aeglustumine.

Hetkel kuum