• Jaga lugu:

  FT: Malaisia soovib Goldman Sachsilt saada hüvitisena 7,5 miljardit dollarit

  Goldman Sachsi logo panga Austraalia kontoris.Foto: Scanpix/REUTERS/David Gray

  Malaisia valitsus soovib Goldman Sachs pangalt saada hüvitisena 7,5 miljardit dollarit seoses panga tegevusega skandaalidega seotud riikliku investeerimisfondi 1MDB juures, vahendas Reuters Financial Timesi, viidates Malaisia rahandusministri sõnadele.

  Bloombergi uudisteagentuur kirjutas eraldiseisvalt, et Singapuri ametivõimud on laiendanud oma kriminaaluurimist 1MDB fondi puhul, lisades uurimisse Goldman Sachsi, mis on Reutersi sõnul märk, et Goldman Sachsi vastu suureneb uurimine seoses panga rolliga mitme miljardi dollarises rahapesu skeemis.
  Käesoleval nädalal esitasid Malaisia prokurörid süüdistused Goldman Sachsi vastu seoses selle rolliga kolme võlakirjaemissiooni korraldamisega, millega kaasata 6,5 miljardit dollarit 1Malaysia Development Berhadi (1MDB) investeerimisfirma jaoks.
  Goldman Sachs on süüdistused väidetavate õigusrikkumiste kohta korduvalt tagasi lükanud ning öelnud, et endise Malaisia valitsuse ja 1MDB mõned liikmed on pangale valetanud võlakirjade müügist saadud raha kasutamises.
  Financial Times viitas Malaisia rahandusministrile Lim Guan Engile, kellel sõnul nõuab Malaisia valitsus lisaks võlakirjaemissiooni koguväärtusele Goldman Sachsilt veel 1 miljard dollarit, et katta 600 miljoni dollari suurune kulu, mis maksti Goldman Sachsile võlakirjaemissiooni korraldamise eest, ning selle eest, et võlakirjaintressid olid seatud "kõrgemale tasemele, kui oli turu õiglane tase".
  Reutersile antud kirjalikus vastuses ütles Goldman Sachsi pressiesindaja, et pank plaanib süüdistused vaidlustada.
  "1MDB võlakirjade pakkumine oli mõeldud raha kaasamiseks, et Malaisiale kasu tuua. Selle asemel varastati suur osa sellest rahast, et kasu tuua Malaisia valitsuse liikmetele ning nende kaastöötajatele," ütles Goldman Sachsi pressiesindaja pressiteate vahendusel.
  Goldman Sachsi aktsia langes reedel USA aktsiaturul 4,96%, 160,05 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Balti börsid lõpetasid nädala suure müügilainega
Balti aktsiaturud lõpetasid nädala suure käibega müügilainega, millest jäi puutumata vaid mõni üksik aktsia.
Balti aktsiaturud lõpetasid nädala suure käibega müügilainega, millest jäi puutumata vaid mõni üksik aktsia.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.