Mait Kraun • 31. jaanuar 2019 kell 16:24
Nokia tulemused olid oodatust paremad, aga kehvad tulevikuprognoosid panid aktsia langema.  Foto: Bloomberg

Nokia tulemused oodatust paremad, aktsia langeb

Nokia hoiatas, et 2019. aasta alguses tuleb kasv aeglane, aga aasta teises pooles läheb 5G-mobiilivõrkude tehnoloogial paremini, vahendab Reuters.

Ühtlasi teatas ettevõte neljanda kvartali tulemused, nii kasum kui ka käive olid oodatust paremad.

“Me ootame, et 2019. aasta esimene pool tuleb pehme, millele järgneb tunduvalt tugevam teine poolaasta,” ütles tegevjuht Rajeev Suri oma avalduses.

Soome ettevõte teatas, et uus 5G-mobiilivõrkude tehnoloogia aitab ettevõtte kiiresti kasvama panna. Investorid keskendusid aga eelkõige esimese poolaasta prognoosidele, millega ei oldud rahul. Aktsia reageeris 6protsendilise langusega.

“Ebakindlust oli prognoosides veidi rohkem, kui ma ootasin, aga suur pilt on jätkuvalt sama. Turg taastub 5G-tehnoloogia toel hästi ning 2020. aasta eesmärkide poole liigutakse,” ütles uuringufirma Inderesi analüütik Mikael Rautanen. “Üleüldiselt oli neljas kvartal ootuspäraselt hea.”

Mobiilivõrkudetööstusel pole viimastel aastatel hästi läinud, sest 4G-võrkude müük jõudis tippu kümnendi keskpaigas. Tõsi, nüüd on hakatud võrke 5Gga uuesti uuendama, mis peaks nõudlusele hoo sisse andma.

Nokia neljanda kvartali tegevuskasum tõusis 12 protsenti, 1,12 miljoni euroni, millega ületati analüütikute prognoose. Ettevõte prognoosib, et 2019. aasta kasum aktsia kohta tuleb 0,25–0,29 eurot, millega ületati samuti analüütikute ootusi. 2020. aastaks prognoositakse juba 0,37–0,42 euro suurust kasumit.

Hetkel kuum