Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Kuidas kootsingu abil käivitada Y- ja Z-generatsiooni?

    Noortele on tähtis sisemine tasakaal, head suhted ja võimalus luua midagi maailma hüvanguks.Foto: Shutterstock

    Coaching ehk kootsing kui meetod on viimastel aastatel Eestis aina populaarsemaks muutunud. Juurde on tekkinud mitmeid rahvusvaheliselt sertifitseeritud coach’e, coach’ivat juhtimisstiili kasutavaid juhte ja noori, kes coaching’u teenust aktiivselt kasutavad.

    Missioonitundega töötades on Y-generatsioon valmis väga palju panustama, töötades kirglikult pikki tunde. Tööd Y-generatsioon ei karda, kuid tööd, mis nende väärtusmaailmaga ei ühti, nad väldivad.

    Aga mis asi see coaching õieti on ning kuidas on võimalik coaching’u abil panna tegutsema Y- ja Z-generatsiooni noori?Coaching on professionaalne ja loov suhe kliendiga, mille käigus keskendutakse kliendi jaoks olulistele küsimustele, genereeritakse erinevaid lahendusi ja sõnastatakse elluviimise teekond, mis loob kliendi isiklikku ja/ või tööalasesse ellu uut väärtust ja rahulolu.Selleks, et mõista, kuidas on võimalik coaching’u abil panna tegutsema Y- ja Z-generatsiooni noori, peaksime esmalt vaatama, kes on nende generatsioonide esindajad.
    Y-generatsioon otsib missiooni
    Y-generatsiooni noorteks ehk milleeniumi lasteks nimetatakse noori, kes on sündinud pärast 1982. aastat (1982–1994). Nad on noored, kes on kasvanud 1990ndatel, kus toimus maailmas palju geopoliitilisi ja majanduslikke muutusi.Sel perioodil muutus populaarseks internet ja loodi Google. Eesti kontekstist vaadatuna oli see aeg, mil Eesti taasiseseisvus, tekkis palju uusi võimalusi ettevõtlusega tegelemiseks ning valitses n-ö ülestöötamise meeleolu.Varem sündinud Y-generatsiooni seas on noori, kes on osalenud näiteks Balti ketis või öölaulupidudel. Nad mäletavad aega, kus internetti ei olnud ning välisriiki sõitmine oli privileeg.Üks peamisi jooni Y-generatsiooni juures on see, et nad otsivad igas oma tegevuses missiooni ja laiemat, väärtuspõhist tähendust. Nad on enesekindlad, optimistlikud, kõrge sotsiaalse vastutusega, ettevõtlikud, mitmekesised ja sallivad. Eelnevate generatsioonidega võrreldes on milleeniumi lapsed protestialtimad ja arvatakse, et ka kõige rohkem organisatsiooni struktuuris muutusi kaasatoov generatsioon.On oluline märkida, et missioonitundega töötades on Y-generatsioon valmis väga palju panustama, töötades kirglikult pikki tunde. Tööd Y-generatsioon ei karda, kuid tööd, mis nende väärtusmaailmaga ei ühti, nad väldivad.Töö on nende jaoks missioon ja lausega “Sa pead nii tegema, sest boss ütles nii” ei jõua nende maailmas kuigi kaugele. Vastuseks sellele on tihti protesti täis noor, kes kas lahkub ettevõttest või kaotab oma isu töösse panustamisel. Just väärtuskonfliktid on peamine põhjus, miks Y-generatsioon nii tihti töökohti vahetab.Arvatakse, et aastaks 2025 moodustavad Y-generatsiooni esindajad koguni 75% maailma tööjõust.

    5 nippi Y-generatsiooni tegutsema panemiseks1. Leia aega ja kuula, mis on sinu Y-generatsiooni töötaja tegelik kirg või missioon.2. Mõtle endast, kui coach’ist, kes ei anna nõu, vaid kuulab oskuslikult ning küsib tulevikku suunatud küsimusi.3. Anna Y-generatsiooni esindajale tihti tagasisidet ning tunnusta teda tehtud töö eest.4. Näita Y-generatsioonile tehtud töö tähendust laiemas kontekstis – kes kõik kasu saavad ja milliseid muutuseid see maailmas endaga kaasa toob?5. Unusta üheksast viieni töötamine ning anna talle selle asemel tähtaeg.

    Z-generatsioon otsib õnnelikku elu
    Z-generatsiooniks ehk iGeneratsiooni esindajateks nimetatakse neid noori, kes on sündinud pärast 1995. aastat. Sarnaselt Y-generatsiooniga on ka neile missioon ning väärtuspõhine lähenemine tähtis, kuid sellest enam otsivad nad rahuldust pakkuvat, tasakaalukat ja õnnelikku elu. Z-generatsiooni noored on esimene generatsioon noori, kes on (alates sünnist) kasvanud interneti ja sotsiaalmeediaga. Te võite vaid ette kujutada, kui segadust tekitav on neile arusaam, et Google’it või Instagrami polnud olemas ja oli aeg, mil tuli minna raamatukokku referaati tegema.Oma olemuselt on nad eneseteadlikud, julged, uuendusmeelsed, majanduslikult iseseisvad, praktilised ja sarnaselt milleeniumi lastega ka kõrge sotsiaalse vastutuse tundega. Nad soovivad oma hobid muuta elukutseks ja sissetuleku allikaks ning vajavad töötamiseks rahulikku ning sõbralikku keskkonda.Z-generatsiooni on kõige enam mõjutanud 2000ndad aastad, mil toimus 9/11 terrorirünnak, ülemaailmne majanduskriis, hoogustusid koolitulistamised, algas Afganistaani sõda, valiti presidentiks Barack Obama, jõudis müügile esimene iPhone ja noori vallutas Harry Potteri maania. Kõik need sündmused on kujundanud Z-generatsiooni väärtusmaailma sellest, mis on neile elus tähtis. Arvatakse, et praegu on 25% maailma populatsioonist Z-generatsiooni esindajad, aastaks 2022 jõuab suur osa neist ka tööjõuturule.

    5 nippi Z-generatsiooni tegutsema panemiseks :1. Näita, et sa oled olemas ja hoolid – kuula ja võta aega nende jaoks.2. Ole eeskujuks ja näita, mis on head tööharjumused ja efektiivne kommunikatsioon.3. Anna neile võimalus kasvamiseks – coach’i ja koolita neid.4. Anna selged juhised ja ülevaade sellest, kuidas neil on võimalik edu saavutada.5. Anna neile konstruktiivset tagasisidet ja tunnusta neid tehtud töö eest.

    Mida teha Y- ja Z-generatsiooni noortega?
    Y- ja Z-generatsiooni noored on oma olemuselt väga sarnased. Nad mõlemad soovivad teha tööd, millega nad tunnevad väärtuspõhist sidet ning millel on kasu maailmale laiemalt. Samas on siiski mõned erisused, millele tasuks tähelepanu pöörata, kui sa soovid, et noored sinu töökohal oleksid motiveeritud ja tunneksid sisemist rahulolu tehtud tööst.Milleeniumi põlvkonna uuringutest selgub, et eelnevate põlvkondadega võrreldes vajavad nad senisest enam tagasisidet ja tunnustust tehtud tööle. Nad soovivad töötada ülemusega partnerlussuhte põhimõttel ning teha tööd, mis aitab inimesi ja maailma tervikuna. Töötada vaid osakonna või organisatsiooni eesmärkide nimel ei rahulda neid. Neil on vaja laiemat missiooni ja kõiki kaasavat edutunnet.Y-generatsioon hindab oma tööd eneseteostuse kaudu ning vajab selleks enda kõrvale inimest/ülemust, kes suudab teda mõista ja läbi coach’ivate küsimuste käivitada.Viimaste uuringute kohaselt väärtustavad Z-generatsiooni esindajad kõige enam oma sisemist rahulolu ja tasakaalu, häid suhteid ja võimalust luua midagi maailma hüvanguks. Nad soovivad teha väärtuspõhist tööd, mis on seotud nende hobi või huvialaga ning saada selle eest ka väärilist palka. Organisatsiooniga liitudes soovivad nad ühes ettevõttes töötada võimalikult kaua ning töökoha vahetus ei ole neile motiveeriv. Nad vajavad emotsionaalselt intelligentset ülemust, kes on neile oma käitumisega eeskujuks ning kaasavat töökeskkonda.Olen kindel, et kui sa oled hea kuulaja, küsid coaching’u-stiilis küsimusi ja aitad noortel saavutada eneseteostust ja harmooniat elus tervikuna, siis sa näed, kuidas tema panus töökohal kasvab.Signe Tõnismäecoach ja koolitaja
Karl Märka: piirame põhiseadusega riigikapitalismi „Kuidas mitte investeerida: 1001 näidet avalikust sektorist“
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
SASi aktsionäride koosolekust sai täielik kaos
Kui enne eilset lennufirma SAS aktsionäride üldkoosolekut Rootsis oli küsimus, kui vihased on ettevõtte aktsionärid, kelle vara hävitatakse täielikult, kui ettevõtte ümberkorraldamine läheb edukalt, siis see mure kadus peagi.
Kui enne eilset lennufirma SAS aktsionäride üldkoosolekut Rootsis oli küsimus, kui vihased on ettevõtte aktsionärid, kelle vara hävitatakse täielikult, kui ettevõtte ümberkorraldamine läheb edukalt, siis see mure kadus peagi.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kogemuslugu: kui minu ettevõtte väärtused enam minuga ei ühti
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Sõudmise kaheksapaat kui meeskonnatöö musternäide
Sõudmise kaheksapaadilt on meeskonnatöö kohta nii mõndagi õppida. Kuidas spordimehe sihikindlus ettevõtlusesse edukalt üle viia?
Sõudmise kaheksapaadilt on meeskonnatöö kohta nii mõndagi õppida. Kuidas spordimehe sihikindlus ettevõtlusesse edukalt üle viia?
Uutele sõidukitele hakatakse väljastama keskkonnapasse
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Hullumeelne seiklus: autoga läbi Euroopa ja Aafrika
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Järgmine Soome ehitusfirma andis pankrotiavalduse sisse
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Raadiohommikus: nädala ettevaade, Eesti juhtide head ja vead ning kutsehaiguste uus hoog
Äripäeva esmaspäevane raadiohommik võtab lähema vaatluse alla Eesti juhid, uurib, miks kutsehaiguste teema uut hoogu on saamas, näitab börsinädala olulisemaid verstaposte ning markeerib ka kohaliku kapitali Lätti liikumise.
Äripäeva esmaspäevane raadiohommik võtab lähema vaatluse alla Eesti juhid, uurib, miks kutsehaiguste teema uut hoogu on saamas, näitab börsinädala olulisemaid verstaposte ning markeerib ka kohaliku kapitali Lätti liikumise.