investor Toomas • 3. juuni 2019 kell 11:02
Investor Toomas
Ainult tellijale

Appi! Katk jõudis ühisrahastusse...

Nii tahaks öelda naljaga pooleks, aga tegelikult on asi naljast kaugel, sest reedel, 24. mail, peatas Suurbritannia Finantsjärelvalve (FCA) ootamatult hüpoteeklaenupakkuja Lendy tegevuse.

Euroopas tegutseva ühisrahastusportaali Lendy üle 150 miljoni naelasest laenuportfellist on hapuks läinud rohkem kui 90 miljoni naela väärtuses laene ning portaali tegevus ei ole enam jätkusuutlik.  Foto: Zumapress / Scanpix

FCA määratud administraatori otsus võtta üle Lendy tegevus mõnevõrra üllatas mind, sest see oli ikkagi portaal, mis läbi oma tegevusajaloo oli rahastanud üle 400 miljoni naela jagu erinevaid objekte. Kuigi algselt rahastati näiteks veesõidukeid, siis peatselt muudeti ärisuunda ja alustati hüpoteeklaenude finantseerimisega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum