investor Toomas • 10. august 2018 kell 13:57
Investor
Ainult tellijale
Türgi president Recep Tayyip Erdogan majandusplaanidest rääkimas.   Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/ Scanpix

Kasv iga hinna eest

Türgi presidendi omapärane arusaam majandusest on viinud riigi sügavasse kriisi.

Ameerika Ühendriikide administratsioon kehtestas 1. augustil sanktsioonid oma NATO liitlasele, Türgile. Veel pelgalt mõni nädal tagasi tundus, et tüliõunaks olev USA pastori Andew Brunsoni kinnipidamine Türgis saab lahenduse. Kokkuleppe järgi oleks Ameerika pool andnud Türgile üle pankuri, keda süüdistati Iraani-vastase embargo rikkumises, ja vastu saanud pastori. Lõplik kokkulepe luhtus, kuna kuuldavasti tahtis Türgi välisminister, et Ameerika ametnikud lõpetaksid uurimise ka pankuriga seotud panga suhtes. Nüüd on Türgi justkui ühes pundis Iraaniga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum