18 aprill 2018

Kuidas vältida kohtuvaidlust tippjuhi lahkumisel?

Foto: Shutterstock

Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil andis oma endise tööandja kohtusse tema töölepingu lõppemise ja sellega seotud hüvitise küsimuses. Kaks esimest kohtuastet andsid õiguse Kiilile, kes nõudis riigifirmalt ligi 25 000 euro suurust hüvitist. Riigikohus jäi aga teisele arvamusele ja saatis vaidluse tagasi ringkonnakohtusse.

Kuidas sellist olukorda vältida, sellest räägivad saates "Triniti eetris" Triniti vandeadvokaat Klen Laus ja advokaat Mikk Põld. Saates tuleb juttu juhatuse liikmete teenistuslepingute sõlmimisest ja lõpetamisest. Samuti juhatuse liikmete ametisuhetest vabastamisest ehk kuidas need ettevõtetele olulised toimingud teha nii, et vältida hiljem kurnavaid ja tülikaid vaidlusi.

Vaidluseid tekitavad ka hüvitised ja konkurentsikeeluga seotud küsimused. Probleeme võib tekkida veel sellest, kui juhatuse liikmeks nimetatakse ettevõttes seni töölepinguga töötanud keskastme juht või tippspetsialist.

Saadet juhib Aivar Hundimägi.

Saadet toetab advokaadibüroo Triniti.

Hetkel kuum