31 mai 2018

Hommikuprogrammis Jan Andresoo, Kaja Kallas ja Raul Toomsalu

Aivar Hundimägi  Foto: Erik Prozes

Inbanki plaanidest Leedus ostetud järelmaksufirmaga Mokilizingas räägib Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis Inbanki juht Jan Andresoo.

Hommikuprogrammi teine külaline on EVR Cargo juhatuse esimees Raul Toomsalu, kes koos Läti ja Leedu raudtee-ettevõtjatega paneb Balti riikides käima uue regulaarse kaubaveo liini. Lisaks on Toomsalu lubanud Tallinna ja Tartu vahelise konteinerrongiga tuua maanteedelt ära 26 000 veokit aastas. Küsime, kui kaugele see plaan on jõudnud ning mis takistab kaubavedude senisest suuremat suunamist maanteedelt raudteele. Reformierakonna esimehe Kaja Kallasega räägime Eesti Energia ja Nelja Energia tehingust, mille suhtes Kallas on kriitiline ja tema valitsusjuhina poleks sellele tehingule luba andnud. Lisaks selgitab Kaja Kallas, miks peaks Eesti riik esitama Gazpromi vastu kahjunõude Euroopa konkurentsireeglite rikkumise pärast. Äripäeva arvamustoimetuse juhi Vilja Kiisleriga räägime aga sellest, miks toetab Kersti Kaljulaid Eesti Energia täielikku erastamist.

Stuudios on Aivar Hundimägi ja Liis Amor.

Hetkel kuum