• Jaga lugu:

  Male kui intellektuaalne mäng, mis aitab elus läbi lüüa

  Seekord rääkisime "Triniti eetris" saates ootamatul teemal: malest.Foto: Andras Kralla

  Male on mängude kuningas, mis on inimesi köitnud aastatuhandeid ja pole põrmugi oma aktuaalsust kaotanud ka praegu.

  Males on kõik materjali, aja ja ruumi kombinatsioonis. Algajad loevad kokku materjali, vaatavad, kellel on rohkem, ja on veendunud, et sellel, kellel on rohkem, on seis parem. Meistrid, mõistavad, et aeg ja ruum võivad olla palju tähtsamad kui materjal. Kuna enamik on algajad, siis nad hindavadki materjali kõige enam. See on sama poliitikas ja elus, enamik mõtleb läbi materjali või selle mahu. Rohkem raha on alati parem. Poliitikud mängivadki seda tüüpi inimeste peale ja lubavad neile midagi rohkem.
  Aeg ja ruum ühiskonna mõttes on tegelikult kultuur. Ilma materjalita ei ole võimalik väga kaua positsiooni hoida, ruumi edu materjali üle on ajutine, see peab transformeeruma materjaliks aja jooksul. Aja edu on samuti ajutine, ka see peab transformeeruma materjaliks.
  Seega aeg ja ruum on ajutised edud, nad muutuvad materjaliks, et seda siis jälle muuta millekski muuks. Seega edu ei taga ükski komponent, edu tagab mängijate meisterlikkus nende elementide kombinatsioonis, mitte ükski element eraldi! Seega ei saa ette areneda majandus ega kultuur – nad on seotud ja sõltuvuses ajast. Kõik mingi valdkonna eelised likvideerib aeg.
  Elus on kahte sorti probleeme, need, mida saab lahendada rahaga (materjaliga), ja need, mida ei saa rahaga lahendada, aga need on siis ka tõeliselt keerulised probleemid.
  "Triniti eetris" saatekülalised kommunikatsiooniekspert Raul Rebane ja Villu Otsmann proovivad raadiokuulajaid veenda, et malemäng on suurepärane mudel, mis aitab meil paremini hakkama saada nii juhtimises, äris, õiguses kui ka igapäevaelus üldse. Saadet juhib Igor Rõtov.
  Kuula saadet siit:
  Saadet toetab advokaadibüroo Triniti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kruuda lahkub EOK täitevkomiteest
Neljapäeval, 26. mail kogunenud EOK täitevkomitee esitab EOK täiskogule ettepaneku vabastada Oliver Kruuda EOK täitevkomitee liikme kohalt.
Neljapäeval, 26. mail kogunenud EOK täitevkomitee esitab EOK täiskogule ettepaneku vabastada Oliver Kruuda EOK täitevkomitee liikme kohalt.
Ameerika sanktsioonid lõpetavad Venemaa autotootja koostöö Volkswageniga
Neli aastat pikendust saanud USA sanktsioonid, mis olid õhus Vene oligarhi Oleg Deripaskaga seotud autotootjale GAZ, rakendusid eile ja see lõpetab ettevõtte koostöö Volkswageniga Nižni Novgorodi tehases, kirjutab Finmarket.
Neli aastat pikendust saanud USA sanktsioonid, mis olid õhus Vene oligarhi Oleg Deripaskaga seotud autotootjale GAZ, rakendusid eile ja see lõpetab ettevõtte koostöö Volkswageniga Nižni Novgorodi tehases, kirjutab Finmarket.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.