Urmas Jaagant • 17. aprill kell 12:51
Saated
Ainult tellijale

Euroopa Liidu kriisiabi jaguneb neljaks

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse asejuhi Katrin Höövelsoni sõnul võib ELi abi jagada neljaks: abi tervishoiule, ettevõtetele, inimestele ning riikidele. Kõige suurem tugi ettevõtetele tuleb Euroopa Investeerimispangast, mis jõuab läbi pankade ettevõteteni. Laene saab tagada kokku 240 miljardi euro ulatuses.  Foto: Andras Kralla

Koroonaviiruse pandeemia on teravalt mõjutanud kogu Euroopa Liidu majandust ning viinud selle kiiresse langusesse. Paljud ettevõtted on üleöö sattunud olukorda, kus tellimused vähenevad, tarneahelad on katkenud, paljudel on tulnud ettevõte eriolukorra tõttu sulgeda või äritegevus kardinaalselt ümber korraldada.

Samas on jätkuvalt vajalik täita ettevõttele võetud kohustused võlausaldajate ning töötajate ees ning katta jooksvad kulud. Alates kriisi puhkemisest on nii Euroopa Liit kui ka Eesti riik käivitanud rea majandusmeetmeid, kuidas ettevõtteid selles olukorras toetada ning leevendada majandusšokki.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum