16 jaanuar 2017

Mööblitootja Polorex Interior võttis sihikule Kesk-Euroopa turu

Hotel de la Paix, Genfis  

Väljapaistvaid ja unikaalseid mööblilahendusi koju, kontorisse ja äripindadele pakkuv Eesti-Šveitsi ühisettevõte Polorex Interior OÜ suurendas tänavu oluliselt tootmispinda ja investeeris ligi miljon eurot uutesse seadmetesse.

Tänased trendid mööblitööstuses liiguvad aina naturaalsemate ja minimalistlike lahenduste suunas: puitu ja naturaalseid spoone kombineeritakse põnevalt naha, tekstiilide ja metalliga.

„Oleme viimastel aastatel jõudsalt arenenud, mille tõi kaasa liitumine Swiss Property Group AGga. Tänu sellele oleme ühildanud Šveitsi ja Eesti parimad väärtused ning pakume oma klientidele Eestis ja mujal Euroopas kõrgeimat kvaliteeti ning omanäolisi ja originaalseid sisustuslahendusi,“ ütleb Polorex Interior OÜ juhatuse esimees Mario Jürimäe.

Märtsis koliti seniselt 500 m2 tootmispinnalt 2500 m2-le ning investeeriti tootmisseadmetesse ligi üks miljon eurot. Uues hoones toimuvad kõik mööblitootmise etapid, juhtimises rakendatakse parimaid praktikaid ning tootmises lean-tootmise põhimõtteid.Ettevõttega liitus eelmisel aastal 20 uut töötajat. 2015. aasta 0,57 miljoni suuruselt käibelt on nüüd jõutud 1,6 miljonini. Alanud aasta käibe eesmärk on jõuda käibelt viie miljoni euroni ning üldine efektiivsuse tõstmi­ne: seadmete maksimaalne koormamine ning töö optimeerimine, jätkuv äriprotsesside kaardistamine ja juurutamine.

Erakliendi korter, Berlin Pariser Platz koostöös Swiss Property sisearhitektidega  

Samuti tegeletakse aktiivselt uutele turgudele sisenemisega ning kliendibaasi suurendamisega.

„Meie fookus on suunatud eelkõige välisturgudele: nii Šveitsi kui ka teiste Kesk-Euroopa riikide, näiteks Saksamaa ja Austria turgudele, kus on keskmisest jõukam klient, kes väärtustab kõrgeimat kvaliteeti ning individuaalset lähenemist ja on nõus selle eest ka vastavat hinda maksma.

Kõrgem toote hind on tingitud eelkõige kallimatest materjalidest ja keerulisematest lahendustest, kus igale projektile lähenetakse individuaalselt,“ selgitab Jürimäe.

Mööbli disainimise ja tootmise kõrval on Polorex Interior kogenud avaliku sektori sõidukite, nagu näiteks kiirabi- ja politseiautode sisustamisel.

GMF Capital kontor, Zürichis koostöös Swiss Property sisearhitektidega  

Tänased trendid on Jürimäe sõnul liikunud aina rohkem naturaalsemate ja minimalistlike lahenduste suunas. „Palju kasutatakse looduslikke materjale nagu puit ja naturaalsed spoonid, kombineerides mööblit samas põnevalt naha, tekstiilide ja metalliga. Kõrgläike asemel liigutakse üha enam mattide pindade poole ning järjest enam on tunda skandinaavialikku minimalistlikku disaini ja stiili mõjutusi.“

Polorex Kaubanduse nime all loodud ettevõte rajati 2009. aastal eelkõige ehitustegevuse vajaduse tekkimisel lähiriikides, tegeledes samal ajal ka väiksemal määral erisõidukite mööbli vahendamisega.

Asjaolude kokkulangemisel ning eritellimusmööbli nõudluse kasvades rajati 2012. aastal väike mööblitootmine Kadaka teele vanadesse laoruumidesse. 2015. aastal sai mööblitootja pärast aset leidnud ühinemist Swiss Property Group AGga nimeks Polorex Interior. Samal aastal algas ka uue tootmishoone ehitus.www.polorexinterior.ee

Hetkel kuum