8. september 1996 kell 22:00

Tallinna kaubamaja jõudis vabaturule

Reedel, 6. septembril, lisandus Tallinna börsi vabaturule järjekordne uus aktsia --Tallinna kaubamaja aktsia. Sellega on pea kõik enamkaubeldavad aktsiad jõudnud börsisüsteemi ja ilmselt tulevikus saabki see nii olema, et vähegi tõsiseltvõetavate aktsiatega kaubeldakse siiski börsil või börsi vabaturul.

Esimene päev börsi vabaturul möödus kaubamaja aktsiale igati edukalt: kokku tehti 10 tehingut, päevakäive oli 923 350 krooni (esimese päeva rekord) ja aktsia hind tõusis hommikuselt 53,5 kroonilt 54,5 kroonile õhtul.

Börsi vabaturul tehti kokku 53 tehingut, päevakäive oli 3142 385 ,4 krooni, jäädes börsi päevakäibele alla vaid 245 tuhande krooniga. Börsil tehti 8 erineva väärtpaberiga 48 tehingut. Suurima käibega oli Forekspank.

Väga tagasihoidlik oli kauplemine börsivälisel turul -- tehinguid tehti nelja aktsia ja ühe osakuga. Börsivälise turu päevakäive jäi alla 0,5 mln krooni.

Hetkel kuum