1. oktoober 1996 kell 22:00

Kinnisvara hindajad peavad konverentsi

Tiitsi sõnul asutati EKHÜ aasta tagasi eesmärgil arendada kinnisvara hindamise alast haridust ja uuringuid. Tegemist on eraisikute ühinguga, mille 42 liiget töötavad erinevates Eesti era- ja riigiettevõtetes.

Olukorras, kus pikkade aastate jooksul puudus normaalne majandus ja kinnisvaraturg, puudus ka vajadus kinnisvara hindamise järele, lausus Tiits. Praegu on Eestis Tiitsi sõnul vaid paarkümmend head hindamisspetsialisti, kes suudavad pakkuda usaldusväärset teenust. Palju on hindajaid, kelle kutse-eetika jätab lihtsalt soovida, lisas Tiits.

Tiitsi ütlusel tugineb varade hindamine klassikalisele ja tänapäevasele majandusteooriale. Igal riigil on oma majanduslik ja õiguslik eripära, mis ei muuda aga nimetatud põhimõtete ja tehnikate rakendatavust.

Konverentsi avaettekande teeb rahvusvahelise hindamise standardite komitee president Lincoln W. North Kanadast. Konverentsi teemad on seotud hindamisprobleemidega reformimaades ja rahvusvaheliste standardite rakendamisega.

Konverentsist võtavad osa Soome, Rootsi, Norra, Taani, Saksamaa, Kanada, Leedu, Läti ja Eesti spetsialistid.

Hetkel kuum