• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Comdexist nüüd ja 10 aasta eest

  Pole viisakas sorkida minevikus, aga juhtumisi sattus mulle www.byte.com peal ette Jerry Pournelle'i kümne aasta tagune kommentaar Comdexi messist. Mis siis oli kuum tollal? Jerry alustab on muljeid värvimonitoridega, mis on võimelised näitama peaaegu-aktsepteeritavat värvilist teksti («nii head, et isegi helesinine tekst tumesinisel taustal on loetav vaatamata rohelistele servadele»). Atari ja Amiga väärivad pikka juttu, ja nende taustal ennustatakse Apple'i Macile raskeid päevi ja soovitatakse IBMil tegeleda millegi muuga peale horoskoobilugemise. Amiga tõsistele proffidele, Atari ülejäänutele, on järeldus.
  Kõige selle naljakalt vanamoelise kõrval on juttu ka CD-ROMist. CD-lugeja hind jõuab samale tasemele flopiseadmega, massiliselt tootes on hind alla 5 dollari, samale kettale saab lisaks tekstile panna ka pilte, videot ja stereoheli, ja seda kõike kirjutas Jerry Pournell kümme aastat tagasi oma 286-arvutil, millel polnud veel värvimonitorigi! Samas artiklis valib ta ka aasta 1985 parimad arvutileiud, mille hulka kuulub muuhulgas MS Excel.
  Eelmisel reedel lõppes aga sügisene Comdex'96 Las Vegases ehk üks maailma suurimatest arvutinäitustest. Sedapuhku olid kuumad veidi teised teemad. AMD tahab tootjaid tagasi võita ja pakub Pentium Pro konkurendiks K6, mis toetab ka multimeedia kiirust tõstvat MMX-käsustikku.
  Netscape rääkis Constellationist, mis peaks asendama kasutajapoolse osa operatsioonisüsteemist, näiteks Windowsist -- ehk teisiti öeldes, lahing Netscape'i ja Microsofti vahel saab uut hoogu. Jessy Berst PC Weekist arvab aga, et Constellationist saab pigem Net-scape Corpi kui Microsofti hävitaja -- eks aeg näita.
  Windows NT 4.0 ei paku hetkel teatavasti voolusäästliku töö võimalusi, mis muudab ta notebook-arvutite jaoks sobimatuks. Väidetavasti on aga Toshiba ja Microsoft tegemas koostööd, et power management saaks teoks veel enne järgmise NT-versiooni ehk Cairo tulekut.
  Ja loomulikult hulk PDAsid, mis kasutavad Microsofti Windows CE'd ehk nimelt selle kategooria arvutite jaoks mõeldud kergekaalu operatsioonisüsteemi. Sellel kevadel CeBITil üllatas Nokia9000, millel operatsioonisüsteemiks GEOS, järgmisel kevadel lähen ma arvatavasti vaatama, kuidas Nokia peal Windows jookseb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.