• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Comdexist nüüd ja 10 aasta eest

  Pole viisakas sorkida minevikus, aga juhtumisi sattus mulle www.byte.com peal ette Jerry Pournelle'i kümne aasta tagune kommentaar Comdexi messist. Mis siis oli kuum tollal? Jerry alustab on muljeid värvimonitoridega, mis on võimelised näitama peaaegu-aktsepteeritavat värvilist teksti («nii head, et isegi helesinine tekst tumesinisel taustal on loetav vaatamata rohelistele servadele»). Atari ja Amiga väärivad pikka juttu, ja nende taustal ennustatakse Apple'i Macile raskeid päevi ja soovitatakse IBMil tegeleda millegi muuga peale horoskoobilugemise. Amiga tõsistele proffidele, Atari ülejäänutele, on järeldus.
  Kõige selle naljakalt vanamoelise kõrval on juttu ka CD-ROMist. CD-lugeja hind jõuab samale tasemele flopiseadmega, massiliselt tootes on hind alla 5 dollari, samale kettale saab lisaks tekstile panna ka pilte, videot ja stereoheli, ja seda kõike kirjutas Jerry Pournell kümme aastat tagasi oma 286-arvutil, millel polnud veel värvimonitorigi! Samas artiklis valib ta ka aasta 1985 parimad arvutileiud, mille hulka kuulub muuhulgas MS Excel.
  Eelmisel reedel lõppes aga sügisene Comdex'96 Las Vegases ehk üks maailma suurimatest arvutinäitustest. Sedapuhku olid kuumad veidi teised teemad. AMD tahab tootjaid tagasi võita ja pakub Pentium Pro konkurendiks K6, mis toetab ka multimeedia kiirust tõstvat MMX-käsustikku.
  Netscape rääkis Constellationist, mis peaks asendama kasutajapoolse osa operatsioonisüsteemist, näiteks Windowsist -- ehk teisiti öeldes, lahing Netscape'i ja Microsofti vahel saab uut hoogu. Jessy Berst PC Weekist arvab aga, et Constellationist saab pigem Net-scape Corpi kui Microsofti hävitaja -- eks aeg näita.
  Windows NT 4.0 ei paku hetkel teatavasti voolusäästliku töö võimalusi, mis muudab ta notebook-arvutite jaoks sobimatuks. Väidetavasti on aga Toshiba ja Microsoft tegemas koostööd, et power management saaks teoks veel enne järgmise NT-versiooni ehk Cairo tulekut.
  Ja loomulikult hulk PDAsid, mis kasutavad Microsofti Windows CE'd ehk nimelt selle kategooria arvutite jaoks mõeldud kergekaalu operatsioonisüsteemi. Sellel kevadel CeBITil üllatas Nokia9000, millel operatsioonisüsteemiks GEOS, järgmisel kevadel lähen ma arvatavasti vaatama, kuidas Nokia peal Windows jookseb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Hüvasti Hiina, tere India! Apple kolib uue iPhone tootmist Indiasse
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Hüvasti Hiina, tere India! Apple kolib uue iPhone tootmist Indiasse
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Saabub tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg
Esmaspäeval, 3. oktoobril on tuludeklaratsiooni alusel juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu ja maamaksu teise osa tasumise tähtaeg.
Esmaspäeval, 3. oktoobril on tuludeklaratsiooni alusel juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu ja maamaksu teise osa tasumise tähtaeg.
Kahe elektripaketiga Matsimoka: vaidlesime pikalt Eesti Energiaga
Toidutööstuse Matsimoka juhatuse liige ja ühe omaniku Jan Inno sõnul on ettevõtte jaoks praegu põhiküsimus, kas osa tarbitavast elektrist, mida makstakse börsihinna järgi, läheb ka universaalteenuse alla.
Toidutööstuse Matsimoka juhatuse liige ja ühe omaniku Jan Inno sõnul on ettevõtte jaoks praegu põhiküsimus, kas osa tarbitavast elektrist, mida makstakse börsihinna järgi, läheb ka universaalteenuse alla.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.